Ce reguli se schimbă pentru lucrătorii cu ziua

0
695

Legea pentru zilieri a fost promulgată de Preşedintele României, Klaus Iohannis. Legea prevede prelungirea perioadei în care se prestează muncă zilieră de la 90 la 180 de zile cumulate într-un an calendaristic pentru activitățile din domeniul creșterii animalelor.

”Niciun zilier nu poate presta activități pentru același beneficiar pe o perioadă mai lungă de 90 de zile cumulate pe durata unui an calendaristic, cu excepția zilierilor care prestează activități în domeniul creșterii animalelor în sistem extensiv prin pășunatul sezonier al ovinelor, bovinelor, cabalinelor, precum și activități sezoniere în cadrul grădinilor botanice aflate în subordinea universităților acreditate; în cazul acestora, perioada nu poate depăși 180 de zile cumulate pe durata unui an calendaristic”, prevede legea.

Legea mai prevede că trebuie să se plătească zilierului remunerația cuvenită prin orice mijloc de plată admis de lege la sfârșitul fiecărei zile. Plata remunerației poate fi realizată și cel mai târziu la sfârșitul săptămânii sau al perioadei de desfășurare a activității, respectiv lunar, în situația în care angajarea depășeste 30 de zile, numai cu acordul exprimat în scris de către zilier și beneficiar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here