Ce puteţi face în week-end. Cu bicicleta în Parcul Naţional Piatra Craiului

0
690

Se anunţă un weekend grozav! Ce planuri aveţi? Vă întreabă responsabilii Centrului de Informare şi Promovare Turistică Dâmbovicioara! Şi vă oferă şi o idee: cum tocmai au fost marcate traseele de cicloturism din Parcul Naţional Piatra Craiului, iar vremea va fi numai bună pentru astfel de activităţi, vă puteţi lua bicicletele pentru o tură prin zonă.

Pe site-ul parcului, http://www.pcrai.ro, şi dar şi pe contul de Facebook al centrului găsiţi şi descrierea traseelor. Tot de pe site puteţi descărca şi hărţile în format electronic.

10. Dâmbovicioara – Podu Dâmboviţei – Sătic – Cabana Garofiţa Pietrei Craiului – de culoare albastra pe harta

Traseu usor, recomandat tuturor categoriilor de ciclisti. De la intersectia cu drumul catre satul Ciocanu urmam drumul asfaltat de-a lungul vaii Dambovicioara, strabatand un spectaculos sector de chei, si ajungem in Podu Dambovitei la drumul national unde viram dreapta, traversam podul care a dat si numele localitatii si intram in Cheile Dambovitei, unde asfaltul ia sfarsit. La iesirea din chei intalnim primele case din Satic, apoi trecem pe langa un baraj si ne continuam drumul de-a lungul Dambovitei pana la interesectia cu Valea Dragoslovenilor unde traversam la dreapta peste un pod. Bariera instalata limiteaza accesul auto, iar urcarea pana la Cabana Garofita Pietrei Craiului devine mai abrupta si putem observa semne ale prezentei faunei salbatice. Ajunsi la cabana, putem admira peretii abrupti de calcar, extrem de fotogenici in lumina apusului. O excursie pe jos pana la Marele Grohotis si Cerdacul Stanciului poate completa aceasta tura, oferindu-ne ocazia unei intalniri cu ciopoarele de capre negre si cu flora bogata a Pietrei Craiului.

11. Dâmbovicioara – Podu Dâmboviţei – Valea Cheii – Fundăţica – Fundata – Şirnea – Ciocanu – Dâmbovicioara – de culoare rosie pe sagetile indicatoare

Traseu de dificultate medie. Din punctul de pornire, traseul este comun cu traseul nr. 10, de care se desparte la Podu Dambovitei, urmand drumul european pe o distanta de cateva sute de metri, inainte de a parasi drumul asfaltat si a vira la dreapta, intrand din nou pe teritoriul Parcului National Piatra Craiului. Dupa ce traversam un sector de chei, strabatem Valea Cheii pe un drum forestier si incepem sa urcam catre Fundata. Stalpii indicatori ne semnalizeaza directia in intersectii si, dupa o urcare sustinuta, ajungem in Fundata unde reincepe drumul asfaltat. La intersectia cu drumul european viram stanga, catre Rucar, insa dupa doar cateva sute de metri viram la dreapta, catre Sirnea pe un drum de tractor. Curand ajungem in drumul recent asfaltat care ne conduce pana in centrul localitatii. O ultima sectiune de drum pietruit urca pana in satul Ciocanu unde reintalnim drumul asfaltat. O coborare rapida ne duce inapoi la punctul de pornire din Dambovicioara, completand astfel circuitul nostru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here