Ce ar trebui să știți despre cele mai populare tipuri de materiale textile

0
41

Niciodată nu a existat un moment mai important pentru a vă educa cu privire la ceea ce puneți pe corpul dvs. Consumatorilor cu adevărat conștienți le pasă din ce sunt făcute hainele lor și cum să aibă grijă de aceste materiale textile cât mai bine posibil.

1. Bumbac
Această țesătură mică și rezistentă este cel mai popular material textil din lume și o veți găsi în orice, de la prosoape și lenjerii de pat la blugi, tricouri, lenjerie de corp și multe altele.

Bumbacul este o fibră naturală, cultivată, filată și presată în forma pe care ajungem să o vedem agățată în garderoba noastră. Dar ceea ce este important de reținut atunci când cumpărați bumbac este să alegeți bumbacul organic, ori de câte ori este posibil. Bumbacul organic este durabil, regenerabil și biodegradabil, produs fără a folosi pesticide și substanțe chimice toxice care otrăvesc rezervele de apă și lucrătorii agricoli. De asemenea, bumbacul organic nu conține reziduuri de substanțe chimice, deoarece nu sunt folosite în procesul de recoltare și de cultivare, ceea ce înseamnă că, dacă aveți pielea sensibilă sau alergii, puteți purta haine din aceste materiale textile, fără să vă faceți griji cu privire la o reacție.

În ceea ce privește îngrijirea bumbacului, țesătura este rezistentă și durabilă. Ciclurile reci la mașina de spălat și detergentul ecologic sunt prietenii dvs. aici. Singurul lucru la care trebuie să aveți grijă este contracția. Bumbacul se va micșora adesea la prima spălare și își poate pierde forma și atunci când este pus în uscător. Puteți fie să vă atârnați articolele din bumbac la uscat pe o sfoară, fie să le scoateți din uscător cât sunt încă umede, permițând astfel umezelii rămase să se evapore de la sine.

2. Mătase
Una dintre cele mai frumoase țesături din lume, mătasea este elegantă, luxoasă și este folosită de toți designerii dvs. favoriți. Este recoltată de la viermii de mătase, care își căptușesc coconii cu fire de mătase care sunt apoi filate în țesătura pe care o vedem astăzi.

De reținut: viermii de mătase sunt uciși în procesul de creare a acestei țesături. Există unele varietăți de mătase vegană, în care viermii nu sunt răniți, iar firele sunt luate din coconii lor după ce aceștia le-au părăsit deja. În mod similar, există o diferență imensă între producătorii de mătase naturală, crescuți în aer liber, care le permit viermilor să trăiască în sălbăticie și nu folosesc substanțe chimice în procesul de recoltare, și cei care o fac. Faceți cercetări și aflați dacă mărcile dvs. preferate folosesc mătase cultivată în mod etic.

Spălarea manuală în apă rece este metoda obișnuită de îngrijire a unui articol de îmbrăcăminte sau a unor materiale textile din mătase, deși unele vor necesita curățare profesională. Spre deosebire de alte materiale textile, nu ar trebui să curățați niciodată un articol de mătase punctual. Dacă faceți acest lucru, puteți lăsa o pată într-o anumită zonă, ceea ce ar putea să deschidă sau să întunece culoarea prin curățare. Spălați întreaga haină în timpul procesului de îndepărtare a petelor sau duceți-o la profesioniști, dacă este ceva ce nu sunteți sigur că puteți aborda singur.

3. In
Realizat din planta de in, acest material textil este prietenul tuturor oamenilor care se încălzesc rapid. Inul este cea mai bună fibră pentru a vă menține răcoros în zilele de vară. Țesătura permite respirația în jurul pielii, iar rigiditatea inului ține țesătura departe de corpul dvs., uscându-se rapid pe măsură ce aerul se mișcă în jurul ei.

Inul este biodegradabil atunci când nu este vopsit, ceea ce înseamnă că ar trebui să încercați să cumpărați in în nuanțe de gri, cafeniu, fildeș și ecru. Acestea se întâmplă să fie atât culorile naturale ale inului, cât și neutre șic pentru elementele de bază ale garderobei dvs. Este, de asemenea, versatil, durabil și durabil, ceea ce îl face una dintre cele mai ecologice materiale textile pe care le puteți cumpăra.

Îngrijirea articolelor din in este, de asemenea, foarte ușoară. Acestea pot fi spălate în mașina de spălat și atârnate pentru a fi uscate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here