ESTE BINE DE ŞTIUT… DACĂ SE VA ŢINE DE CUVÂNT!!! Ca orice politician, şi deputatul Andrei Gerea, actualul Ministru al Economiei, a promis câte-n lună şi-n stele în campania electorală din decembrie 2012. Deşi era clar că multe dintre promisiuni sunt doar vorbe în vânt, pentru că ele nu erau realizabile de către un simplu deputat, acum, odată cu numirea în funcţia de ministru, Gerea, întâiul economist al ţării, are toate şansele să realizeze o mare parte din angajamentele sale electorale.

Andrei Gerea nu este străin de economie, cel puţin nu la nivel teoretic. O mare parte din campania sa electorală şi multe dintre promisiunile sale din urmă cu un an, când a candidat pentru al treilea mandat de deputat, se refereau la subiecte de acest gen. Dincolo de ce promitea tot USL-ul, şi se lăuda că s-a ţinut de cuvânt, adică restituirea CAS-lui, revenirea la salariile şi pensiile de dinainte de tăierile lui Boc, la punctul 6 al programului electoral al lui Andrei Gerea scria negru pe alb: „Am salvat Hidroelectrica de BĂIEŢII DEŞTEPŢI, protejaţi de guvernarea PDL”. În realitate însă, chiar în aceste zile, Remus Boza, cel pus de USL să salveze societatea, a devenit el însuşi un „băiat deştept”, dovadă că e trimis în judecată pentru că a oferit contractele Hidroelectrica tocmai firmei sale de avocatură.

„Am pornit activitatea la Oltchim şi verificăm cum s-a furat acolo în ultimii ani” (decembrie 2012)

La punctul 7, actualul Ministru de la Economie se lăuda: „Am pornit activitatea la Oltchim şi verificăm cum s-a furat acolo în ultimii ani”, iar la punctul 11 scria negru pe alb, în fluturaşii electorali: „Am salvat Poşta Română de la faliment” (sic!). Evident, Poşta e cu un picior în groapă, mii de salariaţi fiind trimişi în şomaj, la fel ca la Oltchim şi Arpechim! Locuri de muncă, reducerea TVA-ului la 19%, învăţământul şi construirea unui spital regional la Piteşti au fost alte câteva idei pe care deputatul PNL promitea să le pună în practică după ce va fi reales.

„Dorim să lansăm un mesaj celor care lucrează la Arpechim şi familiilor lor: nu-i vom lăsa şi vom găsi o soluţie bună pentru ca această perlă a industriei româneşti să nu se închidă” (decembrie 2012)

Punctul forte din campania lui Gerea a fost însă cel legat de Arpechim, o problemă care arde, cu adevărat, piteştenii. Iată şi ce promitea acesta despre salvarea Arpechim-ului în decembrie 2012: „Dorim să lansăm un mesaj celor care lucrează la Arpechim şi familiilor lor: nu-i vom lăsa şi vom găsi o soluţie bună pentru ca această perlă a industriei româneşti să nu se închidă. Vrem să reparăm tot răul făcut de guvernarea PDL – ascuns sub denumirea de ARD – şi avertizăm că cei ce promit azi relansarea Arpechim sunt vinovaţi, de fapt, de situaţia în care a ajuns, de faptul că vedem tot felul de hiene bătând pe la porţile Combinatului ca să rupă o bucată şi să o vândă la fier vechi. Toţi aceştia vor fi aduşi în faţa Justiţiei şi vor plăti pentru hoţiile făcute!”. Ei bine, acum Andrei Gerea are posibilitatea să pună în aplicare tot ce a promis în urmă cu 10 luni. Dacă o va face, doar timpul ne va dovedi, pentru că, în rest, funcţia îi permite acum lui Gerea să-şi respecte angajamentele electorale.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI