Ce a constat un piteștean plecat din țară: Kilowatul, mai scump la Pitești decât în Suedia! ”Mie mi se pare că e jaf pe față…”

Ce a constat un piteștean plecat din țară: Kilowatul, mai scump la Pitești decât în Suedia! ”Mie mi se pare că e jaf pe față…” Intrigat de discuțiile din ultima vreme despre creșterea prețurilor la utilități, Andrei Mihai, un piteștean stabilit de mai mulți ani la Hjo, în Suedia, dar foarte conectat la realitatea din România, a fost curios să compare prețurile plătite la energie electrică în cele două țări.

Concluzia este surprinzătoare: kilowatul e mai scump la Pitești decât în Suedia! “Scandalul politic e in toi. Țara este neguvernată și ceea ce e mai rău pare să urmeze. Între timp m-am uitat pe facturile pentru energia electrică. În Suedia plătesc 0,20€/kWh. În Romania plătesc 0,25€/kWh. Facturile sunt aferente lunii august iar în Romania scumpirile de abia acum încep. Țineți-vă bine!” a scris Andrei Mihai pe Facebook.

El a postat și factura de utilități din Suedia, pentru cei ce nu cred că așa ceva este posibil. “Eu plătesc 1200 coroane suedeze, aproximativ 120 de euro, pentru 595 kWh. Adică mai puțin de 0,20 euro/kWh! Am comparat cu o factura cu valoare mai mică de la un apartament de 2 camere nelocuit din Craiovei, unde a stat socrul meu. Relevant e prețul pe kWh. Nu mai vorbim despre puterea de cumpărare din fiecare țară. Nu are rost! Mie mi se pare ca e jaf pe față…” ne-a spus Andrei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.