Curtea Constituţională a României a decis: Există conflict între preşedintele Iohannis şi Parlament. Orban nu mai poate fi desemnat, pentru a doua oară, ca premier.

Magistraţii CCR au constatat, astăzi, că există în conflict între preşedintele Klaus Iohannis şi Parlament, astfel că sesizarea PSD a fost admisă, potrivit unor surse citate de Antena 3. Decizia a fost luată cu majoritate de voturi, respectiv 7-2.

Sesizarea a fost făcut de Marcel Ciolacu, preşedinte al Camerei Deputaţilor, şi Titus Corlăţean, preşedinte interimar al Senatului și a fost analizată de CCR în aceeaşi zi în care Guvernul Orban II cere un vot de respingere pentru cabinetul său. Șefii celor două Camere ale Parlamentului îl acuză pe șeful statului, Klaus Iohannis, că și-a exercitat discreționar atribuțiile atunci când l-a desemnat, pentru a doua oară, pe Ludovic Orban pentru funcția de prim-ministru, după demiterea sa prin moțiunea de cenzură.

În urma acestei decizii a Curţii, preşedintele Klaus Iohannis trebuie să convoace partidele la consultări şi să facă o nouă nominalizare de premier.

Totodată, desemnarea lui Orban fiind neconstituţională, şeful statului nu îl mai poate propune din nou premier pe şeful PNL.

Comments

comments