Caz șocant în Argeș. Un tată și-a violat și lovit fiica minoră

Pe 29 noiembrie, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Ștefănești au fost sesizați de o femeie din aceeași localitate, cu privire la faptul că soțul său, de 38 de ani, din aceeași localitate, ar fi abuzat sexual pe fiica acestora, de 15 ani.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de viol, iar cercetările au fost preluate de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Argeș, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești.

În urma cercetărilor, s-a stabilit că cel în cauză ar fi întreținut relații sexuale, prin constrângere, cu fiica sa, și, totodată, ar fi lovit-o în mai multe rânduri.

Cercetările au fost extinse sub aspectul săvârșirii infracțiunii de rele tratamente aplicate minorilor, iar în seara aceleiași zile, după administrarea probatoriului, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță.

Pe 30 noiembrie, bărbatul a fost prezentat de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Pitești în fața instanței, iar Judecătoria Pitești a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile.

„Reamintim că, Poliția Română desfășoară, la nivel național, mai multe campanii pentru prevenirea și combaterea diverselor forme de abuz, comise asupra minorilor și nu numai, scopul acestora fiind, pe de o parte, creșterea gradului de informare al copiilor, părinților și publicului larg, iar pe de altă parte, încurajarea persoanelor care sunt victime ale unor asemenea fapte, ori ale celor care iau cunoștință de săvârșirea acestora, să le sesizeze* de îndată, organelor de cercetare penală.

Precizăm totodată că cercetările desfășurate de procurori și polițiști în astfel ce cauze au la bază principiile protejării victimei; aflării adevărului și tragerii la răspundere penală a autorului; precum și acordarea de asistență specializată victimelor și membrilor familiilor acestora, în scopul diminuării efectelor infracțiunilor și reinserției sociale a acestora”, transmite Poliția Argeș. (foto ilustrativ)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here