Caz ciudat la Iași. Un bărbat complet vaccinat, în stare gravă la ATI. Un bărbat în vârstă de 71 de ani, infectat cu tulpina indiană Delta, este internat în stare gravă pe secția de Terapie Intensivă a spitalului din Iași, în ciuda faptului că a fost vaccinat cu ambele doze de vaccin împotriva coronavirusului. Este primul caz de acest fel din România.

“Acest lucru nu înseamnă că vaccinarea nu este eficientă și în fața variantei Delta”, subliniază medicul Florin Roșu.

Este vorba despre primul caz, înregistrat în România, de pacient infectat cu tulpina Delta care ajunge în stare gravă la spital în ciuda faptului că s-a vaccinat cu ambele doze.

Valul patru al pandemiei de COVID dă semne că se apropie de România. Tulpina Delta a virusului este deja dominantă în cel mai mare spital de boli infecțioase din țară. Majoritatea pacienților internați la Matei Balș cu COVID sunt confirmați acum cu tulpina Delta.

La Institutul Matei Balș din Capitală, internările în rândul pacienților infectați cu COVID s-au dublat săptămâna aceasta. În acest moment sunt 50 de pacienți infectați, majoritatea cu varianta Delta.

Medicii susțin că cei mai mulți dintre aceștia sunt persoane tinere sau persoane vulnerabile, cu vârsta trecută de 65 de ani sau care suferă de boli cronice, nevaccinate.

Pe de altă parte, medicii spun că jumătate din locurile din secția de Terapie Intensivă sunt deja ocupate.

În România au fost confirmate deja 130 de cazuri infectate cu tulpina Delta, pentru 42 dintre acestea nefiind cunoscută sursa infectării. Cu alte cuvinte, cel mai probabil, țara noastră are deja o transmitere comunitară, spun specialiștii.

Comments

comments