CAVALERII VINULUI vor defila pe Strada Mare din Piteşti alături de fanfară şi călăreţi

Sâmbătă, 6 mai 2017, Ordinul European al Cavalerilor Vinului – Legatul Pitești își va acredita noi membri, prilej cu care se vor desfășura manifestări conform cu ceremonialul specific Ordinului.

Impresionantul eveniment, ce va aduce un plus de imagine și promovare internațională a municipiului și a județului, va debuta în Piața Vasile Milea, de unde participanții vor porni, însoţiţi de Fanfara Argeşul și de cavaleri călare, până in fața Primăriei Pitești, locul unde se va oficiliza acreditarea noilor membri.

Ceremonia va fi urmată de o licitație, organizată la restaurantul Cornul Vânătorului, având ca scop strângerea de fonduri pentru tabăra de copii bolnavi de cancer, MagiCAMP Pucioasa. Cei care vor să contribuie la acest proiect caritabil au posibilitatea de a dona și în contul RO 27 BTRL 0030 1205 A195 31XX Banca Transilvania – Sucursala Pitești / Beneficiar: Ordinul European al Cavalerilor Vinului, Legatul Pitești.

Programul evenimentului – 6 mai:
Ora 15:45 –€ Întâlnirea participanţilor în Piața Vasile Milea (Prefectura Pitești)
Ora 16:00-16:30 –€ Deplasare în formaţie pe traseul Piața Vasile Milea – Primãria Pitești pe bulevardul pietonal, însoţiţi de Fanfara Argeşul și de cavaleri călare
Ora 16:30-16:45 –€ Întâmpinarea cavalerilor de cãtre oficialitățile Primăriei Pitești
Ora 16:45-17:45 – Ceremonia de acreditare a noilor membri în Sala de Festivitãţi a Primãriei Pitești
Ora 17:45-18:00 –€ Final de ceremonie (felicitãri, şampanie, fotografii de grup).

Dezvoltarea noilor structuri unionale europene au impus înființarea de organizații neguvernamentale, prin care să se asigure legăturile socio-culturale intracomunitare. În același timp, transmiterea tradițiilor vini-viticole multimilenare ca element cultural component al identității europene  a constituit o datorie ce trebuia onorată. Acestea au fost elementele care, alături de promovarea valorilor fundamentale europene –・demnitatea umană, libertatea, democrația, egalitatea, pacea, prietenia –・au constituit premisele apariției Ordo Equestris Vini Europae (OEVE). OEVE este o organizație internațională de drept privat, prezentă în 27 de ţări, care numără peste 5.000 de membri, personalități ale vieții culturale, economice și sociale europene. Persoanele din rândul cavalerilor, de statut egal, legate printr-un jurământ –・Hospes/Hospita, Consiliarius/Dame, Iudex/Weindame și Eques/Ordensdame –・slujesc prin mărturisirea aderenței lor la cavalerie, prin atribuții concrete și activități în domeniul privat și profesional, la realizarea țelurilor nobile ale Ordinului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here