Bugetul alocat alegerilor locale este de 350.663.000 de lei, urmând să fie organizate 18.616 secții de votare.

50.000 de polițiști, jandarmi și pompieri vor fi angrenați în măsurile de ordine și liniște publică aferente procesului electoral, a anunțat joi ministrul Petre Tobă.

„Bugetul alocat alegerilor locale din anul 2016 este de 350.663.000 de lei. Alocarea sumelor de la bugetul de stat se realizează prin bugetele Ministerului Afacerilor Interne, Secretariatului General al Guvernului, Autorității Electorale Permanente și Serviciului de Telecomunicații Speciale. Noi, MAI, am efectuat deja în baza solicitării făcute de către instituțiile prefectului, am efectuat deja virările de credit bugetar, conform solicitărilor prefecților în limita fondurilor aprobate, și de asemenea MAI asigură confecționarea ștampilelor cu mențiunea ‘Votat’, imprimarea timbrelor autocolante care se vor aplica pe cărțile de identitate ale alegătorilor. Vor fi realizate de asemenea peste 93.000 de ștampile cu mențiunea ‘Votat’”, a spus Petre Tobă.

Potrivit acestuia, pentru alegerile locale din acest an vor fi organizate 18.616 secții de votare. „Fiind alegeri locale (…) se va vota doar în localitatea de domiciliu sau de reședință”, a precizat ministrul.

„Din toate estimările, avem pregătiți 50.000 de polițiști, jandarmi, pompieri, care vor fi angrenați în măsurile de ordine și liniște publică aferente procesului electoral. Din cei 50.000, aproximativ 30.000 vor fi destinați doar pentru paza sediilor birourilor electorale de circumscripție și a celor 18.616 secții de vot”, a explicat Petre Tobă.

 

Comments

comments