Căţărare mortală în Făgăraş. Un alpinist s-a prăbuşit de la 400 de metri în gol. Un alpinist în vârstă de 40 de ani a murit duminică, 29 august, în munţii Făgăraş, după ce a căzut de la 400 de metri înălţime, în timp ce escalada singur o creastă. El se afla singur pe munte şi a fost găsit inconstient de către salvamontiştii argeşeni, alertaţi de o altă turistă ce l-a văzut prăbuşindu-se.

“Am fost anuntati prin 112 referitor la un turist… Apelanta care ne anunta a spus ca l-a vazut cazand exact ca un bolovan din piatra in piatra, de pe un perete. Colegii mei s-au deplasat la locul accidentului si era clar ca a cazut foarte mult pentru ca avea multiple traumatisme. Am sperat ca putem sa-l livram in viata elicopterului. A supravietuit pana a venit elicopterul, era inconstient, dar leziunile au fost incompatibile cu viata si a decedat.”, a explicat Ion Sănduloiu, şeful Salvamont Argeş, la Digi24.

Se pare ca barbatul era obisnuit cu traseele montane, dar a facut alegerea neinspirata de a pleca fara un coechipier, adauga Ion Sanduloiu.

“Era pe un traseu de alpinism, numai ca alpinismul se face impreuna cu un coechipier si cu asigurari. Or, se pare ca domnul era un experimentat al muntelui, mergea pe munte, dar a ales sa mearga singur si s-a intamplat ce nu trebuia sa se intample. Sunt foarte multe situatii in care muntele este tratat cu superficialitate. Nu reusim sa-i facem sa inteleaga ca nu trebuie sa trateze muntii asa cum sunt tratati.

Comments

comments