Cătălin Rădulescu, condamnat definitiv la un an şi şase luni cu suspendare

Astăzi, judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție au pronunțat sentinţa definitivă şi irevocabilă în procesul în care Cătălin Rădulescu, deputat de Argeş şi candidat PSD pentru un nou mandat, a fost acuzat de procurorii  DNA pentru dare de mită şi efectuare de operaţiuni financiare ca acte de comerţ incompatibile cu funcţia.

Aceştia au decis să păstreze condamnarea de un an și șase luni de închisoare cu suspendare pronunţată la data de 30 martie 2016, tot de ÎCCJ.

Procurorii DNA l-au trimis în judecată pe Cătălin Marian Rădulescu în anul 2014, acesta fiind acuzat că: „în perioada ianuarie 2013 – februarie 2014, inculpatul, concomitent cu ocuparea funcţiei de deputat în Parlamentul României, s-a ocupat de administrarea şi controlul societăţii SC Concordia Con. Strade SRL, efectuând în acest sens operaţiuni financiare ca acte de comerţ incompatibile cu funcţia. Concret, acesta s-a subrogat în drepturile şi obligaţiile administratorului de drept, manifestându-se totodată şi ca director general al societăţii” preciza la data respectivă DNA.

Iată sentinţa ÎCCJ: „Respinge ca nefondate, apelurile formulate de Ministerul Public – Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Directia Națională Anticorupție și de inculpatul Rădulescu Cătălin Marian împotriva sentinței penale nr.265 din data de 30 martie 2016, pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia Penală, în dosarul nr. 1627/1/2014. Cheltuielile judiciare ocazionate cu soluţionarea apelului formulat de Ministerul Public –Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie rămân în sarcina statului. Obligă apelantul inculpat la plata sumei de 400 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. Onorariul cuvenit apărătorului desemnat din oficiu, până la prezentarea apărătorului ales pentru apelantul inculpat Rădulescu Cătălin Marian, în sumă de 70 lei, se suportă din fondul Ministerului Justiţiei. Definitivă. Pronunţată, în şedinţă publică, astăzi 05 decembrie 2016.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here