Cătălin Bulf, preşedinte Mişcarea Populară Argeş: Consider că meseria de taximetrist ar trebui să devină o meserie de familie

0
393

Taximetria, cândva o meserie bună care aducea ceva venituri, a devenit astăzi mai mult o pierdere pentru cei care o practică.

Şi asta, deoarece, mare parte a banilor câştigaţi de şoferi merg către firmele de taximetrie.

Preşedintele Mişcării Populare Argeş consideră că această meserie trebuie să devină una individuală, de familie şi că ar trebui să fie eliminate firmele de taximetrie.
„Nu avem taximetrişti în Piteşti, avem numai firme de taximetrie. Ceea ce nu îmi doresc să mai avem. Consider că meseria de taximetrist trebuie să treacă la meseriile individuale, deci liberale. Să se elimine firmele de taximetrie pentru că am ajuns la aberaţii de genul: eu am firmă de taximetrie primesc de la Primăria Piteşti, aşa cum ştiu eu să iau, 50 de licenţe sau 100 de licenţe, dar nu fac eu taximetrie! Dumneavoastră veniţi cu maşina personală, o cumpăraţi nouă, mi-o vindeţi mie la firmă, eu nu v-o plătesc niciodată ca firmă, dar îmi faceţi factură mie! Dumneavoastră vă plătiţi reparaţiile, combustibilul, îmi plătiţi şi un comision, pentru că eu am licenţa şi eu pot să vă dau licenţa ca dumneavoastră să puteţi profesa această meserie. Cam aşa stă treaba!

Dacă un taximetrist face 150 de lei pe zi, el nu rămâne decât cu 20 – 30 de lei. Foarte puţin, pentru că restul de bani merg la firmă! Licenţele pe firme trebuie anulate, să se treacă individual, pe fiecare taximetrist în parte. Consider că meseria de taximetrist ar trebui să devină o meserie de familie. Ca omul să poată plăti o taxă la Primărie şi să nu mai plătească la firmă de taximetrie. Să nu uităm de tragedia întâmplată de curând, când una din firmele de taximetrie din Piteşti a intrat în faliment şi 87 de persoane, practic de familii, au rămas fără maşini”, a declarat preşedintele Mişcării Populare Argeş, Cătălin Bulf.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here