Casele de marcat cu jurnal electronic, obligatorii pentru toți comercianții, din această vară. Cei care nu respectă termenul riscă suspendarea activității

0
517

Contribuabilii mari şi cei mijlocii trebuie să înlocuiască de la 1 iunie casele de marcat clasice cu cele care au jurnal electronic, iar de la 1 august regula se aplică şi micilor buticari.

Guvernul a adoptat în luna august a anului trecut o Ordonanţă potrivit căreia casele de marcat cu jurnal electronic vor deveni obligatorii de la 1 iunie 2018 pentru firmele mijlocii şi mari, respectiv de la 1 august 2018 pentru firmele mici, realizându-se înlocuirea treptată a celor de generaţie veche cu rolă jurnal de hârtie. Fiecare aparat de marcat va trebui să conţină un modul fiscal propriu, prin intermediul căruia controlează operaţiunile specifice activităţii fiscalizate, precum şi un modul de comunicaţie, care poate asigura conectarea la un sistem informatic de monitorizare şi supraveghere al ANAF.

Informaţiile pe care ANAF le va primi sunt: valoarea totală a bonului fiscal, numărul de ordine al bonului, data, ora şi minutul emiterii bonului, seria fiscală a aparatului de marcat electronic fiscal şi valoarea totală a TVA pe cote ale acesteia.

Firmele care nu vor respecta noile termene stabilite de autorităţi pentru schimbarea caselor de marcat cu rolă jurnal cu cele cu jurnal electronic riscă amenzi de 9.000 de lei şi suspendarea activităţii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here