Căruță și lemne confiscate de polițiștii argeșeni! Amenzi usturătoare de peste 45.000 de lei. Polițiștii argeşeni au acționat pe raza de competență pentru combaterea tăierii, sustragerii și comercializării ilegale de material lemnos, ocazie cu care au au depistat 14 bărbaţi cu vârste cuprinse între 21 și 60 de ani, care au tăiat sau transportat material lemnos pe drumurile publice cu autoutilitare sau atelaje, fără documente legale.

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 14 sancțiuni contravenționale conform Legii 171/2010, în valoare totală de 45.500 de lei și a fost confiscat un atelaj utilizat la transportul materialului lemnos de către una dintre persoanele depistate.
Totodată, a fost confiscată cantitatea de aproximativ 7 metri cubi material lemnos de diverse esenţe, care a fost predată proprietarilor sau ocoalelor silvice competente.

”Remintim că sancţiunile prevăzute de legislaţia din domeniul silvic sunt cuprinse între 1.000 şi 8.000 de lei pentru persoanele fizice care taie sau sustrag arbori, indiferent de forma pe proprietate a terenului de unde provin, iar deţinerea ori transportul de material lemnos fără forme legale de sancţionează cu amendă între 3.000 şi 10.000 de lei. De asemenea, materialul lemnos tăiat, deţinut sau transportat ilegal se reţine în vederea stabilirii provenienţei şi/sau confiscă, iar în funcţie de împrejurările depistării, poate fi confiscat şi mijlocul de transport şi uneltele folosite la tăierea materialului lemnos”, transmite Poliția Argeș. (foto ilustrativ)

Comments

comments