Care sunt tipurile de pensule de machiaj pe care le folosesc make-up artiștii profesioniști?

În timp ce aplicarea machiajului necesită expertiză, găsirea instrumentelor de înfrumusețare potrivite este un alt aspect care ar trebui să-i acordați atenție. Cu o gamă variată de pensule de machiaj pe care le puteți găsi în magazine și online, rețineți că ceea ce contează cu adevărat este să alegeți instrumentele de machiaj și pensulele care funcționează în funcție de aspectul pe care doriți să îl creați.

Credeți că este ușor? Așteptați până când veți vedea o selecție intimidantă de pensule de machiaj care variază în forme, dimensiuni și perii. Pentru a evita confuzia, iată un articol care prezintă un rezumat al celor mai bune pensule de machiaj care sunt utilizate în mod obișnuit de către artiștii profesioniști de machiaj.

Există o gamă largă de pensule de machiaj, de diferite mărci, tipuri și diferențe de preț. Iată câteva sfaturi fundamentale pentru a vă ghida în alegerea pensulelor de machiaj:

  • În general, trebuie să simțiți pensula. Pensulele de machiaj cu peri moi se vor simți bine pe piele. De asemenea, trebuie să verificați greutatea și lungimea mânerului pentru a vă asigura că puteți lucra cu pensula fără niciun disconfort.
  • Țineți cont de faptul că periile variază și funcționează diferit. Perii naturali oferă un finisaj plăcut, în timp ce cei sintetici funcționează bine pentru machiajul lichid. De asemenea, pensulele cu peri comprimați și fermi funcționează eficient în aplicarea machiajului care necesită multe culori. Pe de altă parte, pensulele cu părul mai lejer împachetat sunt ideale pentru aplicarea machiajului mai ușor, a pudrei și pentru evidențiere.
  • Căutați pensule de machiaj ușor de curățat. Este important să vă păstrați pensulele curate și condiționate pentru a vă asigura că vor funcționa în mod optim și pentru a preveni răspândirea bacteriilor. Există pensule de machiaj care vin în mod convenabil cu un produs de curățare a pensulelor.
  • Nu alegeți doar pe baza prețului. Unele pensule de machiaj sunt mai scumpe decât altele, dar pot fi meritorii. Nu vă descurajați să le alegeți pe cele mai scumpe, mai ales dacă asta înseamnă să dețineți pensule de înaltă calitate, care pot dura ani de zile și vă pot economisi bani pe termen lung.

Tipuri de pensule de machiaj profesionale

PENSULĂ PENTRU FOND DE TEN

Această pensulă este preferată pentru a aplica fondul de ten cu un finisaj neted și fără cusur. De asemenea, puteți umezi ușor pensula cu apă caldă pentru a permite o distribuție uniformă. 

PENSULĂ DE TIP STIPPLING

Perfectă pentru a crea o bază, deoarece facilitează aplicarea produsului pe piele, în timp ce fibrele sale ușoare lasă pielea impecabilă pentru a obține un efect de aerograf.

PENSULĂ PENTRU PUDRĂ

Funcția principală a unei pensule pentru pudră este de a vă pudra fața cu pudră liberă sau compactă, fără a vă face să arătați ca fantoma din The Grudge. O pensulă bună pentru pudră vă va permite să vă fixați și să vă retușați machiajul fără a mișca celelalte farduri prezente pe piele.

PENSULĂ DE PUDRĂ BRONZANTĂ

Cu forma sa rotundă, această pensulă permite distribuirea uniformă a machiajului. Are peri care captează cantitatea potrivită de culoare pentru a o aplica impecabil pe piele. Trebuie doar să scuturați excesul de pudră înainte de a o aplica pe piele.

PENSULĂ PENTRU CORECTOR

Vreți să arătați impecabil? Corectați-vă petele și obțineți un ten uniform cu ajutorul unei pensule pentru corector. Folosiți-o pentru a aplica corectorul sub ochi, pentru a ascunde petele întunecate și zonele în care sunt evidente capilarele sparte sau decolorarea.

PENSULĂ PENTRU PUDRĂ MINERALĂ

Ideală pentru aplicarea umedă și uscată. Special concepută pentru pudră minerală. Pur și simplu aplicați cu mișcări circulare pentru a obține un finisaj impecabil.

PENSULĂ PENTRU PUDRĂ EVANTAI

Seamănă cu forma unui evantai și este special concepută pentru a fi utilizată cu pudră liberă. Această pensulă aplică ușor un praf de pudră pe piele, rezultând un efect moale și catifelat. Acesta este instrumentul preferat dacă urmăriți o acoperire ușoară sau pentru îndepărtarea excesului de pudră facială.

PENSULA BLUSHER

Are unele asemănări cu pensula pentru pudră, dar are rolul principal de a prelua culoarea fardului de obraz, de unde și capul său rotunjit și vârful compact. De asemenea, este prevăzută cu peri care estompează machiajul pe merele obrajilor, eliminând totodată posibilitatea apariției unor linii dure.

PENSULĂ UNGHIULARĂ PENTRU FARD DE OBRAZ

Această pensulă de machiaj funcționează, în esență, pentru a-ți permite să conturezi cu ajutorul fardului de obraz. Cu peri înclinați, pudra de fard de obraz este preluată și presărată ușor pe obraji, permițând o aplicare precisă cu efecte naturale.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here