Atât în anotimpul cald, cât și în cel rece, angajatorii au o serie de obligații față de muncitorii angajați. În perioadele cu temperaturi scăzute extreme, angajatorii trebuie să ia toate măsurile prevăzute de Legea securităţii şi sănătăţii în muncă, pentru asigurarea condiţiilor de microclimat la locul de muncă în limitele prevăzute. Astfel, angajatorii trebuie să asigure salariaţilor un set minim de condiţii, în caz de temperaturi extreme scăzute, în caz contrar riscând sancţiuni contravenţionale.

Persoanelor care lucrează în aer liber trebuie să li se asigure:
-ceai fierbinte în cantitate de 0,5 – 1 litru/persoană/schimb
-pauze pentru refacerea capacităţii de termoreglare, scop în care se vor asigura spaţii fixe sau mobile cu microclimat corespunzător
-echipament individual de protecţie.

În cazul în care frigul persistă la aceleași temperaturi scăzute mai mult de 2 zile consecutiv, legea mai prevede reducerea timpului de muncă, respectiv întreruperea colectivă a activității. Totodată, mai sunt prevăzute și o serie de alte cerințe în scopul prevenirii îmbolnăvirilor din cauza specificului muncii desfășurate:
-asigurarea de către angajator a examenului medical la angajare şi a controlului medical periodic, urmărind depistarea precoce a contraindicaţiilor pentru munca la temperaturi crescute sau scăzute
-asigurarea primului ajutor şi a transportului la cea mai apropiată unitate sanitară a persoanelor afectate
-trecerea, după posibilităţi, în alte locuri de muncă sau reducerea programului de muncă pentru persoanele cu afecţiuni, care au contraindicaţii privind munca la temperaturi extreme.

 

Comments

comments