Cardurile pentru energie vor fi încărcate în septembrie. Este ultima tranșă!

Pentru că au deja o mulțime de facturi restante, mulți dintre români așteaptă cu nerăbdare să primească banii pe cardul de energie. Peste patru milioane de persoane beneficiază de carduri de energie, bugetul total al programului fiind de 2,8 miliarde de lei.

Ajutorul se acordă în două tranșe, a câte 700 de lei fiecare, și poate fi utilizat pentru plata următoarelor servicii/produse: electricitate, gaz, energie termică în sistem centralizat de termoficare, butelie, lemn de foc, păcură, peleți și alte materiale de încălzire. Prima tranșă de bani, de 700 de lei, s-a acordat începând cu luna februarie 2023.

Ultima tranșă de bani va intra luna viitoare, așa cum anunța fostul ministru al Fondurilor Europene, Marcel Boloș. „Reamintesc faptul că din septembrie vom furniza alți 700 de lei pe cele 2,1 milioane de carduri”, declara fostul ministru.

Sprijinul acordat persoanelor vulnerabile pentru compensarea prețurilor la energie este în valoare nominală de 1.400 lei, poate fi utilizat până la data de 31 decembrie 2023 și este acordat pe loc de consum/gospodărie vulnerabilă, în două tranșe.

Din păcate, cardul de energie care se distribuie românilor nevoiași pentru plata facturilor va dispărea. Așadar, tranșa din septembrie va fi și ultima pe care beneficiarii o vor primi.

1 COMENTARIU

  1. Deci de fapt acest ajutor de energie s-a acordat nu pentru ajutorare ci pentru a fi cuprinşi în sistem şi cei care până acum scăpaseră. Mi s-a părut mie o aberație că nu am putut plăti consumul de la adresa de pe factură. Deci numele titularului corespunde,factura e pe numele titularului de card,dar şi adresa trebuie să cea din buletin. EU mi-am vândut locuința din Cluj,m-am mutat la țară,dar n-am schimbat adresa din buletin.şi nu am putut folosi cardul. Mi s-a părut foarte interesant . Mă întrebam ,păi nu omul primeşte ajutorul? Locuința primeşte ajutorul. Mi-am zis că asta e pentru o altă modalitate dea fi cuprinşi în sistem cu date exacte. Şi ,uite,am avut dreptate!!! Cu plandemia nu m-au putut păcăli,dar acum am pus botul. Aşa se poate păcăli omul sărac.şi ei ştiu asta!!!😡😠😡

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.