Începând cu 1 februarie, Casa Naţională de Asigurări de Sănătate va demara procesul de implementare a cardului naţional de sănătate ca mijloc de identificare a asiguraţilor în sistemul asigurărilor sociale de sănătate. Cardurile au fost trimise la adresa personală fiecăruia dintre asiguraţi prin intermediul Poştei Române, însă o parte dintre aceştia nu şi le-au ridicat, iar cardurile au fost returnate caselor de asigurări locale.
Pentru că negocierile privind distribuirea acestora către asiguraţi prin intermediul medicilor de familie au eşuat, s-a decis ca fiecare asigurat să le ridice personal de la sediul caselor de sănătate judeţene.
Casa de Asigurări de Sănătate Argeş anunţă toţi asiguraţii că vor putea ridica documentul de la sediul instituţiei din bulevardul I.C. Brătianu, nr. 62, începând cu data de 13 februarie 2015, după următorul program: luni-joi: 8.30-16.00 şi vineri: 8.30-14.00. Cardurile naţionale de sănătate se vor elibera, ca urmare a solicitării, în baza unui proces verbal de tip borderou, la ghişeele de la camera 14 – parter.
Cardul de sănătate va fi eliberat titularului sau unei persoane împuternicite care, în afara documentului de identitate, va completa o declaraţie. Modelul declaraţiei se poate descărca în format electronic şi de pe site-ul C.A.S Arges, www.casag.ro, secţiunea Informaţii asiguraţi – carduri naţionale de sănătate. Pe aceeaşi pagină există şi lista persoanelor asigurate ale căror carduri se află la sediul instituţiei.
Este de reţinut că vor primi carduri de sănătate doar asiguraţii cu vârsta peste 18 ani. Minorii sunt asiguraţi prin lege, aşadar vor beneficia de servicii medicale fără să fie necesară prezentarea cardului de sănătate sau al unuia dintre părinţi. De asemenea, serviciile medicale de urgenţă fac parte din pachetul minim de servicii medicale şi se acordă atât persoanelor asigurate, cât şi persoanelor neasigurate. La accesarea acestui tip de servicii nu este necesar ca pacientul să facă dovada calităţii de asigurat.
Pentru lămuriri suplimentare, asiguraţii argeşeni se pot adresa CAS Argeş la numărul de telefon 0248.285928.

 

Comments

comments

DISTRIBUIȚI