Carburanții s-au scumpit din nou! Prețurile au sărit de 5 lei pe litru. Prețul benzinei și al motorinei revine rapid la valorile de la începutul lui 2020, înaintea pandemiei de coronavirus.

Benzina și motorina au sărit de pragul psihologic de 5 lei pe litru. România nu a mai avut astfel de prețuri la carburanți din martie 2020 de când a izbucnit pandemia.

În ultimele trei săptămâni din an, litrul de benzină s-a scumpit cu 22 de bani, ceea ce face ca un plin de benzină să coste acum cu 11 lei mai mult față de cât costa la începutul anului.

Și motorina s-a scumpit în aceeași perioadă cu 15 bani pe litru. Asta înseamnă că un plin de motorină costă acum cu 7,5 lei mai mult față de cât costa în urmă cu trei săptămâni.

Majorările de prețuri se simt însă și la alimente. Carnea de pui în carcasă este mai scumpă cu 10% de la începutul anului și până în prezent, în principal din cauza scumpirii furajelor. Crescătorii de păsări spun că viitorul nu arată bine pe această piață.

Este de așteptat ca și pâinea să se scumpească, în condițiile în care prețul grâului pentru panificație a ajuns deja la un maxim istoric.

Comments

comments