Caravana „Citește și dăruiește” – proiect educational pentru elevii de liceu – ajunge și la Pitești!

Desfășurat sub egida Euro Education Federation, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Dâmbovița, proiectul educațional „Citește și dăruiește – un altfel de acces pentru știință și cultură” a fost inițiat în ianuarie 2022 de către profesorul dâmbovițean de geografie Răzvan Vișan, alături de membrii fondatori – prof. dr. Cornel Mărculescu și Ambasadorul Culturii EEF, Claudiu Dumitrache, fiind susținut, anul trecut, în unitățile de învățământ din Dâmbovița.
Adoptat de Consiliul Județean al Elevilor Argeș, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Argeș, Primăria Municipiului Pitești, Filarmonica Pitești și Centrul de Tineret OVD Argeș, proiectul va ajunge și la Pitești, în data de 9 decembrie 2022. În cadrul acestuia, la Filarmonica Pitești va avea loc conferința „Citește și dăruiește – un altfel de acces pentru știință și cultură”, începând cu ora 16:00, fiind așteptați elevi din toate liceele și colegiile piteștene.
Evenimentul oferă adolescenților posibilitatea de a participa la conferințe pe teme diverse: muzică, artă și cultură; patriotism și istorie; medicină, noi tehnologii și transumanism; globalizare și încălzirea globală – urmând să fie acordate diplome de participare, cărți, dar și alte premii din partea Euro Education Federation, a Librăriilor Dialar și a instituțiilor publice. Vor fi, de asemenea, integrate momente artistice susținute de mai mulți artiști locali.
Conferințele vor fi susținute de: artistul Claudiu Dumitrache (ambasador al culturii Euro Education Federation), profesorul Răzvan Vișan (inițiatorul proiectului), Sebastian Zidaru (vicepreședintele CJE Argeș), Dumitru Tudosoiu (inspector general școlar ISJ Argeș), Magda Grigore (Uniunea Scriitorilor din România, filiala Pitești), Sima Narcis Constantin (președinte al Filialei Argeș a Colegiului Psihologilor din România), dar și de alți invitați de seamă, reprezentanți ai instituțiilor publice sau artiști.
„Elevii din județul Argeș au nevoie de astfel de evenimente culturale, care să le aducă în față personalități importante, oameni care au ceva de spus și care pot inspira tinerii. Organizațiile care au inițiat proiectul pun preț pe valori și educație, investesc în comunitate și în viitorul acesteia. Este datoria fiecăruia dintre noi să le vorbim copiilor despre valori clare, precum patriotismul și credința.” – a transmis președintele Centrului de Tineret OVD Argeș, Sebastian Zidaru.

„Educaţia non-formală a fost, este şi va rămâne printre cele mai benefice modalităţi de învăţare, iar evenimentul pe care îl organizăm reuşeşte să o aducă şi în Piteşti, lucru de apreciat. Cunoaşterea e primul pas în dezvoltarea fiecăruia, de aceea mă bucură posibilitatea de a lua parte la acest proiect. Educaţia de azi va fi ceea ce va forma oamenii de mâine, de aceea e foarte important să ne asigurăm că este accesibilă, de calitate şi cu finalitate.” – a transmis președintele CJE Argeș, Ana Stan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.