Carantină totală în Olanda, timp de cinci săptămâni. Oamenilor li se recomandă să primească maxim doi vizitatori pe zi

O perioadă de carantină de cinci săptămâni va intra în vigoare săptămâna aceasta în Olanda, în încercarea de a limita extinderea pandemiei de COVID-19. „Olanda se va închide timp de cinci săptămâni”, a declarat premierul Mark Rutte într-o intervenţie televizată transmisă de la sediul Guvernului din Haga, în faţa căruia erau adunaţi manifestanţi care protestau faţă de carantina totală.

Măsurile anunţate sunt cele mai severe de la începutul pandemiei noului coronavirus. În martie, Olanda a aplicat „izolarea inteligentă”, menţinând deschise magazinele şi închizând şcolile. Aceste măsuri vor dura până la 19 ianuarie și au fost luate deoarece numărul contaminărilor a înregistrat o creştere bruscă şi bilanţul deceselor a depăşit 10.000.

Cetăţenilor olandezi li se recomandă să rămână acasă şi să primească maximum două persoane pe zi. Toate magazinele neesenţiale, cu excepţia supermarketurilor, a magazinelor alimentare şi a farmaciilor, vor fi închise începând de marţi, în timp ce şcolile vor închide începând de miercuri.

Muzeele, cinematografele, sălile de spectacole şi sălile de sport, precum şi grădinile zoologice vor fi, de asemenea, închise, a adăugat Mark Rutte.

Premierul olandez le-a cerut concetăţenilor săi să-și reducă ieşirile, să nu călătorească în străinătate şi să limiteze la unu, maximum doi, numărul invitaţilor cu ocazia sărbătoririi Crăciunului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here