Canzonissima, la Filarmonica Pitești

Vineri, 18 noiembrie, de la ora 19.00, în sala „Simfonia” a Filarmonicii Pitești, va avea loc concertul cameral de canzonette, barcarole și romanțe susținut de tenorul Sorin Nițu și pianistele Andreea Dionisie, Miruna Covreag, Daria Albei și Maria Vlădulescu.

În program, lucrări muzicale semnate de Ernesto di Capua (O sole mio), W. A. Mozart (Sonata în Sol major), Ernesto de Curtis (Torna a Surriento, Non ti scordar di me și Tu ca nun chiagne), Glinka Balakirev (Privighetoarea), Salvatore Cardillo (Core ’ngrato – Catarì, Catarì), Rugegero Leoncavallo (Mattinata), Benjamin Godard (Vals), Stanislao Gastaldon (Musica proibita-romanta), Frédéric Chopin (Vals op.64 nr. 2), Rodolfo Falvo (Dicitencello vuje), Franz Liszt (Balada Nr. 2) , Teodoro Cottrau (Santa Lucia-barcarola) și Luigi Denza (Funiculì, funiculà).

Student în primul an al Facultății de Pedagogie Muzicală a Universității Pitești (la clasa canto clasic a profesoarei Camelia Clavac), piteșteanul Sorin Nițu a urmat și cursuri de masterclass la Opera Națională București sub îndrumarea tenorului Lucian Corchiș. De asemenea, a studiat cu sopranele Monica Scurtu, Veronica Anușca, mezzosoprana Andra  Bivol Costea și bassul Ion Grigorescu. Este la prima apariție pe scena Filarmonicii Pitești.

Biletele pot fi procurate de la casa de bilete a instituției și de pe www.bilete.ro, prețul unuia fiind de 40 de lei și 30 de lei, în funcție de categoria locului. Un bilet pentru pentru elevi și studenți  este 10 lei, respectiv 7,50 lei, iar pentru pensionari, 20 de lei, respectiv 15 lei. Abonamentele sunt valabile!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here