Canicula continuă și azi! Avertismentul meteorologilor

COD GALBEN de canicula

Administrația Națională de Meteorologie a emis noi ATENȚIONĂRI METEOROLOGICE Cod galben privind temperaturi ridicate, peste pragul de caniculă, dar și furtuni cu descărcări electrice, ploi torențiale și intensificări ale vântui.

COD GALBEN
Interval de valabilitate: 12 iunie, ora 14 – 13 iunie, ora 6

Fenomene vizate: instabilitate atmosferică
Zone afectate: conform textului și hărții.
În intervalul menționat, în Oltenia, sudul și estul Transilvaniei, sudul Banatului, jumătatea de nord a Munteniei, sud-vestul Moldovei și local în Maramureș vor fi perioade cu instabilitate atmosferică. Aceasta se va manifesta prin averse, intensificări de scurtă durată ale vântului (rafale în general de 55…70 km/h), vijelii, căderi de grindină și descărcări electrice. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…30 l/mp și izolat de peste 40 l/mp.
Notă: Astfel de fenomene vor fi pe arii restrânse și în celelalte regiuni.
Cod galben de furtuna
COD GALBEN
Interval de valabilitate: 12, 13 iunie
Fenomene vizate: temperaturi ridicate, caniculă, disconfort termic ridicat
Zone afectate: conform textului și hărții.

În intervalul menționat, în Muntenia, în sudul Olteniei și în zona continentală a Dobrogei se vor înregistra temperaturi ridicate pentru această dată, maximele se vor situa în general între 30 și 34 de grade, iar disconfortul termic va fi ridicat, indicele temperatură-umezeală (ITU) situându-se în jurul valorii de 80 de unități.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.