Când revine canicula. Prognoza meteorologilor în privința ploilor

Știrea zilei: se întoarce canicula! Începând de mâine disconfortul termic va deveni accentuat în zonele sudice și vestice și deja vom vorbi despre caniculă pe arii restrânse mâine dar de mâine încolo, această aria lor a caniculei se va extinde în majoritatea zonelor din sudul și din vestul țării.

Așadar, disconfortul termic va fi unul foarte accentuat. Temperaturile pe care le vom resimți noi vor fi însă mai ridicate decât ce indică termometrele.

Nu scăpăm de ploi, astăzi ele vor fi prezente în zonele montane submontane, în centrul, nordul și estul țării. Acolo vor fi ploi torențiale, descărcări electrice și intensificări ale vântului.

Meteorologii prognozează acumulări de apă de până la 40 de litri pe metrul pătrat în anumite zone și izolat vor fi chiar și condiții de grindină.

Vor fi 27 de grade la Sibiu și Cluj-Napoca, cel mai cald în vestul țării, 33 de grade Arad și Timișoara, 32 de grade Craiova și o maximă de 30 de grade pe litoral.

La malul mării, sunt așteptate ceva ploi astăzi în a doua parte a zilei în special, ele este posibil să fie însoțite de descărcări electrice, însă maxima nu trece de 30 de grade la amiază la munte este mai frig și acolo va ploua ceva mai mult.

Cantitățile de apă vor fi însemnate și posibil și vitezele vântului să fie ceva mai mari.

O maximă de 19 grade la Sinaia, 23 de grade Predeal și doar 13 în Ceahlău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.