După cum am amintit într-un articol anterior, la Clinik Med, în luna mai, ecografiile endovaginale costau numai 70 lei.

Şi pentru că mai este un pic şi vine vara, iar grija faţă de radiaţiile solare trebuie să ne preocupe mai mult ca oricînd, la Clinik Med, în luna mai, beneficiaţi de consult şi dermatoscopie la doar 90 lei.

Cancerul de piele poate afec­ta orice persoană, la orice vîrstă. Este mai frecvent în rîndul persoanelor trecute de 50 ani, cu piele deschisă la culoare sau în cazul celor care se expun intensiv la soare. Este o afecţiune ca­re poate fi prevenită şi, foarte im­portant, poate fi tratată în con­diţiile în care este diagnosticată la timp.

Prevenţia este un aspect foar­te important şi presupune respectarea unor reguli de bază: evitarea expunerii la soare în intervalul 10.00 – 15.00, folosirea cre­melor cu factor de protecţie ridicat în momentul expunerii la ultraviolete, folosirea hainelor de protecţie, evitarea solarului.
Este foarte important tipul de cremă de fotoprotecţie pe care o alegem. Trebuie să ţinem cont de spectrul pe care îl acoperă (ultraviolete de tip A şi de timp B), să fie rezistentă la apă şi să aibă  un SPF de minimum 30. Crema trebuie aplicată într-un strat generos pe toate zonele expuse la soare, cu reaplicare periodică la interval de 2 ore, în cazul expu­nerilor prelungite. Doar respectînd aceste reguli putem preveni arsurile solare şi implicit reducem riscul de apariţie a cancerului de piele.

Este recomandat ca fiecare persoană sa efectueze o auto-examinare a pielii, pentru a putea descoperi eventuale modificări ale aluniţelor. În plus, se indică efectuarea unui consult dermatologic în fiecare an, medicul dermatolog avînd posibilitatea efec­tuării unei dermatoscopii, procedură ce permite o analiză mult mai amănunţită a leziunilor de la nivelul pielii. Doar în acest mod, cancerul de piele poate fi diagnosticat la timp şi viata pacientului poate fi salvată!

Consultaţiile sînt efectuate de medicii dermatologi Luminiţa Cre­ţu şi Ionela Manole.
Programări se pot face la tel.: 0348 421 423, 0786 428 383 sau la sediul clinicii din Pasajul Teiuleanu, bl. AU, et. 1 (lîngă Liceul Economic).

www.clinikmed.ro

Comments

comments

DISTRIBUIȚI