Canalizarea, modernizarea drumurilor şi a Căminului Cultural, priorităţile primarului din Râca, Georgel Burcea

320 views

Canalizarea, modernizarea drumurilor şi a Căminului Cultural, priorităţile primarului din Râca, Georgel Burcea.

Pentru începutul anului 2020, Georgel Burcea, primarul comunei Râca şi-a stabilit două obiective prioritare: finalizarea și punerea în funcțiune a sistemului de canalizare și închiderea proiectului de modernizare a 6,5 km de drumuri comunale. Ambele sunt finanţate prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală. De asemenea, realizarea alimentării cu energie a staţiei de pompare a apei şi reabilitarea Căminului Cultural din fonduri figurează pe lista de priorităţi.

Lucrările la canalizare sunt pe final. Până la venirea primăverii vor fi gata. Apoi vom face racordarea gospodăriilor la rețea. La proiectul de modernizare a drumurilor mai avem foarte puțin de lucru, însemnând trasarea marcajelor și montarea semnelor de circulație. De asemenea, terenul multifuncțional de sport este gata. Mai avem de pus contribuția noastră, circa 65.000 de lei, și apoi vom putea închide și acest proiect”, declară primarul Georgel Burcea.

În prima parte a acestui an vor fi finalizate și lucrările la alimentarea cu energie electrică a stației de pompare a apei. Fondurile pentru lucrare au fost alocate de către Consiliul Județean anul trecut. Totodată, în funcție de fondurile disponibile în bugetul propriu, conducerea administrativă a comunei Râca își propune ca anul acesta să reabiliteze Căminul Cultural. Locația are nevoie de schimbarea acoperișului, anvelopare termică, vopsea și amenajări interioare.

În altă ordine de idei, taxele și impozitele locale pentru anul în curs nu au fost majorate și se aplică o reducere de 10% din cuantumul obligațiilor fiscale pentru cetățenii care își plătesc dările până la 31 martie” mai spune primarul Georgel Burcea.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI