Campanie de donare de sânge la Mioveni. Primarul Ion Georgescu: „Cetățenii orașului au fost și vor fi solidari cauzelor umanitare”

Pentru a marca într-un mod activ și eficient „Ziua Internaţională a Copilului Bolnav de Cancer”, Primăria Orașului Mioveni, în parteneriat cu Centrul de Transfuzii Sanguine Pitești, a organizat azi, 16 februarie 2023, o campanie de donare de sânge.

Acțiunea umanitară și de conștientizare s-a desfășurat în incinta Casei de Cultură Racovița, în intervalul orar 08.00 – 15.00.

Ziua Internaţională a Copilului Bolnav de Cancer este o campanie de sensibilizare la nivel Mondial menită să atragă atenţia supra grijii pe care trebuie să o acordăm acestora, pentru a exprima susţinerea materială, morală și informațională faţă de copiii şi adolescenţii diagnosticaţi cu cancer, dar şi faţă de familiile din care fac parte.

„Acțiunea de donare de sânge organizată la Mioveni a demonstrat fără echivoc faptul că cetățenii orașului au fost și vor fi solidari cauzelor umanitare. Încă de la prima oră a dimineții, zeci de donatori s-au prezentat la Casa de Cultură Racovița, unde reprezentanții Centrului de Transfuzii Sanguine Pitești au organizat un centru mobil de donare de sânge, în cele mai bune condiții de siguranță” – a declarat primarul din Mioveni, Ion Georgescu.

„Donarea de sânge înseamnă viață –  viață pentru semenii noștri sau poate chiar pentru cineva drag nouă. Să ne gândim că pot exista în spitale acum pacienți care așteaptă intervenții chirurgicale sau care au diverse probleme de sănătate, iar lipsa de sânge le pune viața în pericol. O picătură de sânge poate oferi o șansă la o nouă viață, poate îmbunătăți calitatea acesteia, precum și menține vie speranța unui om bolnav.

Vreau să îi încurajez pe toți cei care sunt sănătoși să meargă la centrele de transfuzii și să doneze sânge. Este mare nevoie de sânge pentru bolnavii aflați în pericol!

În România, anual, peste 400 de copii sunt diagnosticați cu diverse tipuri de cancer, în special leucemii și limfoame, care reprezintă aproape jumătate din cazurile nou diagnosticate. Din păcate, peste 200 de copii ajung la medicul oncolog cu boala în stadiu avansat.

Este o statistică rece și în același timp înspăimântătoare” a declarat senatoarea Cristina Stocheci.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.