Conform unui studiu recent al GlaxoSmithKline Consumer Healthcare, 45% dintre respondenți au declarat că își periază dinții mai rar de 2 ori pe zi, deși 90% din eșantion sunt de acord cu importanța rutinei minime de dimineața și seara.

Majoritatea românilor nu se spală pe dinți seara, așa cum recomandă medicii dentişti, ci doar dimineața, pentru că identifică periajul dentar cu momentul de pregătire pentru interacțiune socială, văzându-l ca un act estetic.

Pentru majoritatea respondenţilor (45%) beneficiile principale ale spălatului pe dinți sunt o respirație plăcută, senzația de dinți curați (36%) sau albirea dinților (17%). Doar o mică parte dintre respondenţi au menționat că, pentru ei, dinți sănătoși înseamnă pe lângă toate acestea și să nu ai carii vizibile.

Peste 45% dintre respondenți au declarat că își periază dinții mai rar de 2 ori pe zi, deși 90% din eșantion este de acord cu importanța rutinei minime de dimineața și seara.

Mai mult, 10% dintre persoane au spus că se spală pe dinți doar de câteva ori pe săptămână, o dată pe săptămână sau ocazional (mai puțin de o dată pe săptămână).

Pentru 8 din 10 români, principalul impediment pentru o igienă orală corespunzătoare este programul aglomerat al zilei și lipsa facilităților pentru a se spăla pe dinți la serviciu.

În 2015, campania Zâmbeşte România mizează pe exemplul individual și caută în rândul românilor Ambasadori Zâmbește România, care să îi inspire pe cei din jur să aibă o mai bună igienă orală. Câştigătorul marelui premiu este numit Ambasadorul Zâmbește România şi beneficiază de o excursie pentru două persoane în Bruxelles.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI