Campania „€Staţia de Reciclare în judeţul Argeş”, la final. Peste 8000 de persoane au vizitat caravana şi au predat 11,3 tone de deşeuri de echipamente electrice şi electronice (DEEE)

0
556

 

Staţia de Reciclare este o campanie de informare şi colectare a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice (DEEE), lansată de Organizaţia ECOTIC în iunie 2016 şi dedicată în special mediului rural, dar şi celui urban din România. Judeţul Argeş a fost cel de-al treilea judeţ străbătut de Caravana ECOTIC, cu ajutorul A.D.I. Servsal Argeş, Consiliului Judeţean Argeş, Agenţiei pentru Protecţia Mediului Argeş. Din cele 14 localităţi argeşene implicate în proiect au fost colectate 11,3 tone DEEE.

Primele judeţe vizitate de Caravana Ecotic, în cadrul proiectului Staţia de Reciclare, au fost Iaşi şi Braşov. În aceste judeţe, Caravana ECOTIC a străbătut câte 15 localităţi, colectând deşeuri de echipamente electrice şi electronice.

Începând cu 20 martie 2017, Caravana a ajuns în Judeţul Argeş, unde locuitorii din 14 localităţi au fost încurajaţi să predea corect spre reciclare echipamentele electrice şi electronice vechi, putând astfel participa şi la o tombolă cu premii atractive.

Traseul Caravanei ECOTIC în cadrul proiectului Staţia de Reciclare din Judeţul Argeş a inclus trei etape. În cadrul primei etape, localităţile vizitate au fost: Mioveni, Ţiţeşti, Schitu-Goleşti, Câmpulung şi Lereşti. În cea de-a doua etapă, Caravana ECOTIC a trecut prin Domneşti, Buzoeşti, Costeşti, Topoloveni şi Leordeni, iar în cea de-a treia etapă, colectarea DEEE a fost făcută în localităţile Ştefăneşti, Mărăcineni, Bascov şi Piteşti (în două locaţii diferite).

În Piteşti, Caravana a staţionat în două locaţii diferite datorită mărimii oraşului şi datorită celor doi operatori de salubritate ce îşi desfăşoară activitatea în municipiu.

În total, pe traseul argeşean, au fost colectate 11,3 tone de deşeuri de echipamente electrice şi electronice (DEEE), Caravana ECOTIC fiind vizitată de aproximativ 8000 de persoane.

Campania „€Staţia de Reciclare” face parte din strategia ECOTIC de accelerare a informării publicului general şi de colectare a echipamentelor electrice şi electronice uzate (DEEE), în contextul în care, începând din anul 2016, România are o ţinta naţională obligatorie de colectare DEEE de minim 40%.

Pentru mai multe detalii, www.ecotic.ro.

Despre ECOTIC
ECOTIC este o organizație colectivă nonprofit care gestionează deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE) în numele a peste 600 de producători și importatori afiliați. ECOTIC asigură și supervizează întregul proces de preluare, transport, dezmembrare și reciclare astfel încât, la final, DEEE să nu mai reprezinte un pericol. Peste 93.000 tone DEEE au fost gestionate în sistemul ECOTIC, în cei 10 ani de activitate. Consultanța promptă și specializată oferită producătorilor de echipamente electrice, baterii și acumulatori este un element definitoriu al ECOTIC. Mai multe detalii gasiți pe www.ecotic.ro, pe pagina de Facebook dedicată Organizației ECOTIC, precum și pe pagina LinkedIn a Organizatiei ECOTIC.

Despre A.D.I. Servsal Arges
Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Servsal Argeş a fost înfiinţată în vederea implementării operaţionale a proiectului de interes public comun „Managementul Integrat al deşeurilor solide în Judeţul Argeş”. A fost constituită conform art. 6, din OG nr. 26/2000, funcţionează în baza H.G.855/2008 şi are în prezent 103 membri, respectiv toate administraţiile publice locale, inclusiv Consiliul Judeţean Argeş. Fiecare membru al asociaţiei are drept de vot egal.

Ce face A.D.I. SERVSAL ARGEŞ?
•  Administrează patrimoniul delegat de administraţiile publice locale;
•€ Monitorizează instalaţiile, infrastructura şi contractele pentru delegare;
•€ Urmăreşte operaţionalizarea investiţiilor realizate prin proiect;
•€ Face propuneri şi oferă soluţii pentru optimizarea sistemului;
•€ Urmăreşte atingerea parametrilor şi indicatorilor proiectului;
•€ Întocmeşte rapoarte de monitorizare a serviciilor;
•€ Derulează campanii de informare şi conştientizare publică;
•€ Încheie parteneriate cu factorii interesaţi;
•€ Atrage surse de finanţare complementare proiectului;
•€ Raportează şi răspunde de stadiul implementării proiectului;

Mai multe detalii găsiţi pe www.selectam.ro şi pe pagina de Facebook dedicată Asociaţiei Servsal Argeş.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here