Camion cu defecțiuni tehnice, supraîncărcat cu lemne, oprit de polițiști. În ziua de 4 ianuarie 2021, polițiștii din cadrul Secței de Poliție Rurală Bascov au depistat un bărbat de 47 de ani, care conducea un autocamion cu remorcă, încărcate cu material lemnos.

Cu ocazia verificărilor, s-a constatat că valabilitatea inspecției tehnice periodice a remorcii era expirată, iar aceasta avea și defecțiuni la sistemul de iluminare.

După cubarea materialului lemnos, efectuată de un specialist silvic, a rezultat că volumul materialului lemnos transportat nu corespunde cu volumul înscris în avizele de însoțire.

Ca urmare a acestei încălcări a fost aplicată o sancțiune contravențională, în valoare de 3.000 de lei, conform Legii 171/2010 privind contravențiile silvice, totodată, fiind confiscată cantitatea totală de 4 mc material lemnos (din care 3 mc esență salcâm și 1 mc esență cireș), care a fost predat reprezentanților OS Pitești.

Totodată, ca urmare a abaterilor la normele de circulație pe drumurile publice, au fost aplicate două sancțiuni, în valoare totală de 2.175 de lei, conform OUG 195/2002 R, iar certificatul de înmatriculare al remorcii a fost retras, fiind eliberată dovadă înlocuitoare.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI