joi, august 11, 2022
Acasă Administrativ Camera Deputaților a votat: Amenzile pentru necompletarea PLF se anulează!

Camera Deputaților a votat: Amenzile pentru necompletarea PLF se anulează!

Camera Deputaților a adoptat miercuri, un proiect legislativ care anulează amenzile pentru necompletarea formularului digital de intrare în România, în timpul restricțiilor cauzate de pandemia de COVID-19 iar sumele încasate deja de stat vor fi restituite. 

„Amenzile contravenţionale aplicate în temeiul art. 4 alin. (l) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 129/2021 privind implementarea formularului digital de intrare în România, abrogată prin OUG nr. 22/2022, neachitate până la data intrării în vigoare a prezentei legi, se anulează şi se scad din evidenţele organelor de executare”, prevede propunerea legislativă.

Totodată, sumele de bani achitate până la data intrării în vigoare a prezentei legi, reprezentând amenzi contravenţionale aplicate în temeiul art. 4 alin. (l) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 129/2021, abrogată prin OUG nr. 22/2022, se restituie la cererea contravenientului depusă la organul fiscal de executare competent în termen de 90 de zile de la data intrării în vigoare a ordinului ministrului.

Camera Deputaților este forul decizional în acest caz, legea merge la promulgare la președintele Klaus Iohannis.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here