Vineri, 17 februarie, la ora 19, la Filarmonica Piteşti, va avea loc un eveniment cultural deosebit, organizat de Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Argeş, Societatea Muzicală şi Primăria Piteşti. Este vorba despre Concer­tele Societăţii Muzicale“, parte a Turneul Laureaţilor Concursului Naţional „Mihail Jora“. Acesta trece prin Bucureşti – Iaşi – Piteşti – Ploieşti – Braşov – Paris – Chişinău – Arad – Timişoara – Oslo – Londra – Berlin.

În cadrul spectacolului veţi putea asculta arii din opera lui W. A. Mozart, M. Bukinik, G. Verdi, A. Thomas, O. Respighi, S. Rachmaninov, E. de Curtis. Acestea vor fi interpretate de Gloria Tronel – soprană, George Virban – tenor, Dimitri Malignan – pian şi Cornelius Zirbo – violoncel.
Interpreţi de talie internaţională

Soprana Gloria Tronel şi-a început formarea muzicală la Conservatorul din Bordeaux (Franţa). În 2012 este admisă la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti. A susţinut numeroase concerte în ţară şi la Opera din Bordeaux. Din 2015, colaborează cu Opera Comică pentru Copii din Bucureşti. A cîştigat Premiul I la Concursul „Paul Constantinescu“ din Ploiesti, Premiul Jeune Espoir Opera la Concursul International de Canto Robert Massard din Bordeaux (Franţa), Premiul I la secţia Canto a Concursului Mihail Jora, ediţia a XXVI-a (2016) şi Premiul Special de Încurajare al Juriului la Concursul Internaţional de Canto din Marmande (Franţa). Un alt interpret este tenorul George Ionuţ Vîrban, student în anul IV la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti. Dintre premiile obţinute amintim: Marele Premiu la Concursul Naţional de Canto Crai Nou Braşov (2012), Marele Premiu la Concursul Naţional de Canto Achim Stoia Iaşi (2013) şi Locul I la Olimpiada Naţională de Muzică – Canto la Alba Iulia (2013), ultimul premiu asigurîndu-i admiterea la Universitatea Naţionala de Muzică. Anul acesta, George a debutat la Teatrul de Operă şi Balet din Saransk (Rusia) în rolul lui Lensky din opera Evgheni Oneghin de P.I. Ceaikovski. Pianistul Dimitri Malignan este laureatul multor concursuri internaţionale, printre care Concursul Mihail Jora, România (2016); Concursul Anton Garcia-Abril, Spania (2011); Concursul Bradshaw & Buono, New-York, (2010) etc. Are în repertoriu peste 120 de lucrări compuse de 30 de compozitori. Violoncelistul Cornelius Zirbo este elev în clasa a XI-a la Colegiul Naţional de Arte Dinu Lipatti, Bucureşti. A susţinut un turneu în mai multe oraşe din Cehia, în cadrul „South Bohemian Festival 2016“. În urma locului I la Concursul StreichWerk de la Berlin, este deţinătorul unui violoncel Streichwerk Domenico Montagnana.

Comments

comments