Administrația Bazinală de Apă Argeș – Vedea a finalizat analizele probelor de apă prelevate în data de 27 august din râul Bratia, aval de DJ 732 în localitatea Aninoasa-Berevoiești. În urma interpretării rezultatelor, în cele două secțiuni de unde s-au prelevat probele de apă, calitatea apei pârâului Bratia s-a încadrat în clasa a II-a de calitate, însemnând stare bună.

Menționăm că apele de suprafața trebuie să se încadreze în limitele clasei a II-a de calitate a Ordinului 161/2006.

Administrația Bazinală de Apă Argeș – Vedea a fost sesizată în data de 27 august cu privire la existanța unui caz de mortalitate piscicolă pe râul Bratia în comuna Aninoasa. La fața locului s-au deplasat reprezentanții Inspecției Bazinale a Apei care au constatat că: în zona Nevrințu, aval 1,5 km pod DJ 732 pe râul Bratia exista puiet de pește mort, pe o lungime de circa 500 de metri; apa râului Bratia era limpede și fără miros.

Reprezentanții ABA Argeș Vedea au prelevat probe de apă iar reprezentanții DSVSA au recoltat probe de pește mort în vedererea efectuării analizelor de specialitate. La acțiunea de verificare au mai participat reprezentanții AVP Câmpulung (administrator al fondului piscicol râu Bratia) și Poliția criminalistică Câmpulung. La data controlului efectuat, pe sectorul amintit  reapăruse puiet de pește viu.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI