Calendarul simulărilor pentru 2019. Ministrul Educaţiei vrea simulare pentru BAC în fiecare an, din clasa a IX-a până la a XII-cea

0
106

Calendarul simulărilor pentru 2019. Ministrul Educaţiei vrea simulare pentru BAC în fiecare an, din clasa a IX-a până la a XII-cea. Simulare la BAC în fiecare an din clasa a IX-a până la clasa XII-a, a fost propunerea ministrului Educației, Ecaterina Andronescu, în cadrul unei conferințe de presă, cu scopul de a-i determina pe elevi să se pregătească în mod constant pentru Bacalaureat.

Ecaterina Andronescu, ministrul Educației, a afirmat că se gândește la varianta de a organiza în fiecare an simulări ale examenului de Balacalaureat, începând cu clasa a IX-a și până în clasa a XII-a, cu scopul ca elevii să fie mai pregătiți pentru examenul maturității.

În cadrul aceleiași conferințe de presă Ministrul Educației a anunțat că începerea simulărilor pentru examenele naționale.

„Avem evaluări la clasele a II-a, a IV-a, a VI-a, acum facem simulare la VII-a, avem evaluare la a VIII-a si ne-ar mai trebui ceva, ca în liceu, de la clasa a IX-a până la clasa a XII-a, nu avem deloc. Poate facem simulare în fiecare an, ca să creștem presiunea cumva asupra lor, să se pregateasca pentru examenul final. Poate creștem numărul de ore remediale. Sunt idei pe care vom încerca să le aducem în sistem în asa fel încât să ameliorăm rezultatele”, a fost declarația Ecaterinei Andronescu.

Calendar Simulare Bacalaureat 2019 clasa a XI-a şi clasa a XII-a

18 martie 2019 – Limba si literatura romana –€ proba scrisa
19 martie 2019 – Limba si literatura materna –€ proba scrisa
20 martie 2019 – Proba obligatorie a profilului –€ proba scrisa
21 martie 2019 – Proba la alegere a profilului si specializarii –€ proba scrisa
・ Se organizeaza numai pentru elevii clasei a XII-a

Pentru moment, doar elevii de clasa a XI-a si a XII-a susțin simularea la Bac 2019.

O noutate a fost introdusă și la simularea pentru Evaluarea Națională, care se va desfășura între 11 și 13 martie 2019. În acest an, și elevii de clasa a VII-a o vor susține.

Calendar simulare evaluarea Națională 2019

11 martie 2019 – Limba și literatura româna – proba scrisă
12 martie 2019 – Matematică – proba scrisă
13 martie 2019 – Limba și literatura maternă – proba scrisă
22 martie 2019 –€ Afișarea rezultatelor

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here