Calendarul redeschiderii turismului extern. Când și unde putem pleca în excursii. Redeschiderea turismului extern depinde de deciziile pe care fiecare țară le ia în ce privește primirea turiștilor.

De azi, turiștii români pot pleca în Bulgaria pentru că autoritățile de la Sofia au decis de vineri să renunțe la obligativitatea carantinei de 14 zile pentru cei care merg în concediu în Bulgaria. Excepție fac turiștii din Suedia, Belgia, Irlanda, Malta, Italia, Portugalia, Spania și Marea Britanie. Pentru românii care revin în țară, însă, aceștia sunt obligați în continuare să stea în carantină până pe 16 iunie.

Italia își va deschide granițele pentru turiștii români pe 3 iunie iar Portugalia – pe 6 iunie .

De pe 15 iunie, și Grecia și Islanda sunt două destinații care devin posibile.

Cipru, deși a anunțat că primește turiști de pe 1 iunie, pentru această țară călătoria va fi posibilă de pe 20 iunie. Cipru a anunțat că țara își va asuma costurile pentru îngrijirea medicală a persoaneleor care se îmbolnăvesc de COVID-19 acolo.

De pe 1 iulie, Spania se pregătește pentru primirea turiștilor. Condițiile sunt diferite pentru Insulele Baleare și Canare.

Desinații precum Bali sau Thailanda sunt încă închise pentru turismul extern. La fel de incertă este situația și pentru o plimbare în Paris sau Londra.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI