Calculatoare, mobilier ergonomic şi o staţie radio, cadoul Holcim pentru 4.000 de elevi din zona Câmpulung. Donaţia valorează 100.000 de euro!

Calculatoare de ultimă generaţie şi sute de seturi de mobilier ergonomic, băncuţe şi scaune comode, în care statul la şcoală ore în şir să nu mai fie “dureros” la propriu, ba chiar şi o staţie de radio, care să facă pauzele mai plăcute, acesta este cadoul companiei Holcim pentru peste 4.000 de elevi din zona Câmpulung Muscel.

Compania a cheltuit aproximativ 100.000 EURO la Câmpulung şi încă 110.000 de euro la Aleşd, cealaltă locaţie unde operează o fabrică de ciment asemănătoare cu cea din Muscel. Prezentarea proiectului investiţiilor în şcolile din zonă a fost făcută miercuri, 16 octombrie, într-un eveniment găzduit de Colegiul Naţional Pedagogic Carol I, unde au fost invitaţi, alături de reprezentanţii Holcim, şi directorii celorlalte şcoli ce au beneficiat de sponsorizări.

Utilizarea unui echipament corespunzător este esențială în orice mediu de lucru. Prin crearea de parteneriate cu insitituțiile de învățământ din comunitățile Holcim România, am reușit să îmbunătățim condițiile de studiu pentru mulți copii, care acum se pot bucura de mobilier ergonomic modern, de calculatoare performante și de un loc potrivit în care să facă mișcare. Dezvoltarea noilor generații este una dintre prioritățile noastre pe termen lung, deoarece nimic nu este mai durabil decât investiția în oameni”, a declarat Alina Cristea, Manager Dezvoltare Durabilă și Comunicare.

De noile echipamente beneficiază elevi de la Colegiul Național Pedagogic Carol, Liceul Teoretic Dan Barbilian, Școala Gimnazială Oprea D. Iorgulescu, Școala Gimnazială Nanu Muscel și elevi din comuna Boteni, de la Școala Gimnazială Petre Țuțea.

Uau! Se mişcă mai bine ca telefonul! În sfârşit, avem şi noi calculatoare ca lumea!” au exclamat puştii de la Carol, încântaţi de noile computere de ultimă genraţie din laboratorul de Info, pe care pot acum face absolut orice!

Mobilierul școlar are o importanță deosebită pentru copii, întrucât calitatea și confortul acestuia au consecințe directe asupra sănătății lor. Elevii petrec aproximativ 30% din timpul lor în băncile școlii, iar pentru a le asigura condiții adecvate de studiu, ne străduim să le oferim un mediu corespunzător, sigur și plăcut la clasă. Iar datorită Holcim, elevii noștri se vor bucura, de acum, de băncuțe noi și confortabile la orele de curs”, a adăugat Mirela Cîrstina, Director Școala Gimnazială Petre Țuțea, Boteni.

Proiectele din Câmpulung Muscel constau în:

・ Achiziționarea a 35 de calculatoare, a mobilierului și a unui proiector pentru dotarea unui laborator de informatică de care beneficiază aproximativ 900 de elevi ai Colegiului Național Pedagogic Carol I.
・ Același proiect a fost replicat în Liceul Teoretic Dan Barbilian, unde 450 de elevi beneficiază de noul laborator de infromatică;
・ Dotarea unui laborator de științe cu material didactic specific pentru susținerea orelor de fizică, chimie și biologie, de care se vor folosi 500 de elevi din Școala Oprea D. Iorgulescu;
・ Dotarea cu mobilier ergonomic, măsuţe şi scaune, pentru cei 278 de elevi ai Școlii Boteni;
・ Amenajarea unei stații radio pentru cei 600 de elevi ai Școlii Nanu Muscel.

Despre Holcim România

Holcim (România) S.A., activează de peste 20 de ani în sectorul materialelor de construcții din România, deţine 2 fabrici de ciment în Câmpulung şi Aleșd, o staţie de măcinare, 15 staţii ecologice de betoane, 3 staţii de agregate, 2 staţii de lianţi speciali şi 3 terminale de ciment în Bucureşti, Turda și Roman. Holcim are aproximativ 800 angajați în România. Pentru mai multe informaţii, vă rugăm să vizitaţi website-ul companiei, și paginile de Facebook și LinkedIn dedicate.
Holcim România este membră a grupului LafargeHolcim, care s-a născut în urma fuziunii între egali dintre Lafarge și Holcim în 2015. Având peste 180 de ani de experiență combinată, Grupul rezultat în urma fuziunii își propune să intre într-o nouă eră de tehnologii și inovații de vârf în industria materialelor de construcții, pentru a face față provocărilor secolului 21.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here