Câinii Helios şi Dara, împreună cu directorul Salvamont Argeş, Ion Sănduloiu, participă la căutarea alpinistului dispărut în avalanşa din Bucegi

După un week-end plin pentru salvamontiştii din întreaga ţară, cu peste 140 de acţiuni de salvare, astăzi, pe lângă activităţile normale de asigurare a asistenţei în toate staţiunile din ţară, în bazele, posturile şi cabinetele medicale şi pe domeniile de practicare a sporturilor de iarnă în care vor fi implicaţi peste 200 de salvatori montani, alţi circa 40 de salvatori montani din 9 judeţe vor participa la acţiunile de căutare a celor două persoane dispărute în avalanşele din Călimani şi Bucegi.

Mai mulţi salvamontişti argeşeni, în frunte cu directorul Salvamont Argeş, Ion Sănduloiu, vor participa în masivul Bucegi la căutările persoanei dispărute în avalanşa produsă sâmbătă 13 ianuarie. Echipa va fi una lărgită, alături de salvamontiştii din Prahova (echipele Prahova şi Buşteni), şi cei din Argeş, vor fi şi colegi de la Gorj. Aceştia vor beneficia şi de ajutorul celor doi câini de la Argeş, special antrenaţi pentru recuperarea victimelor avalanşelor, Helios şi Dara.

În masivul Călimani, salvamontişti din Suceava ( echipele Suceava şi Vatra Dornei), Neamţ, Mureş, Sibiu, Maramureş şi Bistriţa Năsăud vor continua căutările persoanei dispărute în avalanşa din 1 decembrie 2017, la acţiune fiind folosit şi un dispozitiv de căutare în avalanşe de timp RECCO, unic în România, asigurat de către Salvamont Sibiu şi un echipaj canin de căutare salvare în avalanşă, asigurat de către Salvamont Neamţ.

Ambele acţiuni de căutare se desfăşoară în zone în care încă există pericol de producere de noi avalanşe şi fiecare salvamontist acceptat să participe la aceste acţiuni şi-a asumat personal acest risc. Pentru a nu expune salvatorii la un risc suplimentar sau alte persoane la un risc inutil, în zona de căutare şi în cea de protecţie, va fi permis accesul doar al participanţilor la acţiunea de căutare din partea structurilor Salvamont.

Serviciile Publice Salvamont sunt singurele structuri abilitate legislativ şi care deţin personal dotat corespunzător, pregătit profesional şi atestat legal pentru a interveni în soluţionarea accidentelor montane cu victime.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.