Poliţiştii Serviciului Arme Explozivi şi Substranţe Periculoase Argeş au fost sesizați marți, 21 ianuarie, cu privire la faptul că pe raza localităţii Râca, paznicul de vânătoare ar fi depistat un bărbat care căuta vânat cu câini din rasa ogar.

În urma verificărilor s-a stabilit că în cursul după-amiezei, bărbatul în cauză, de 33 de ani, din Bucureşti, ar fi efectuat activităţi de căutare a vânatului pe raza unui fond de vânătoare, la limita cu judeţul Teleorman, cu ajutorul a trei câini din rasa ogar, la momentul identificării neavând asupra sa vânat.

Poliţia Argeş a întocmit dosar penal, iar cei trei câini au fost ridicaţi şi lăsaţi în custodia adăpostului pentru câini AULIM din Smeura. “Reamintim că practicarea vânătorii cu laţuri, ogari sau metişi de ogari, constituie infracţiune de braconaj şi se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă. Vânătoarea reprezintă acţiunea de pândire, căutare, stârnire, urmărire, hăituire sau orice altă activitate având ca scop capturarea ori uciderea exemplarelor din speciile prevăzute în Legea 407 din 2006, aflate în stare de libertate”, transmite Poliția Argeș. (foto ilustrativ)

Comments

comments