Cadastru gratuit. Din Argeş au fost selectate primele trei comune

Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară a inceput licitatia pentru inregistrarea sistematica din bani europeni a primelor 194 de localitati, dintr-un total 660 UAT-uri situate în zone rurale ale României, unde se va realiza cadastru gratuit.
Pe lista celor 194 de localități pentru care a fost demarată procedura de atribuire se află şi trei comuna din Argeş: Rucăr, Lerești şi Sălătrucu.

Selectarea UAT-urilor din zonele rurale a fost făcută după următoarele criterii de prioritizare:
・ localităţi care fac obiectul dezvoltării proiectelor de infrastructură prevăzute în Master Planul General de Transport al României;
– localităţi care implementează ori sunt incluse în proiecte de dezvoltare a infrastructurii în cadrul altor programe;
– localităţi în care sunt identificate zone cu vulnerabilităţi sociale particulare privind accesul informal la proprietate.

Proiectul „Creșterea gradului de acoperire și incluziune a sistemului de înregistrare a proprietăților în zonele rurale din România” – completează obiectivul Programului Național de Cadastru și Carte Funciară (PNCCF), prin realizarea lucrărilor de înregistrare sistematică pentru 5.758.314 ha din 660 UAT-uri situate în zone rurale ale României

Valoarea totală a proiectului este 312.891.155 de euro, din care 265.957.482 reprezintă fonduri externe nerambursabile de la Uniunea Europeană și 46.933.673 – cofinanțare de la bugetul de stat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.