Elevii și profesorii liceului teoretic ,,Ion Mihalache” din orașul Topoloveni au avut bucuria de a primi vizita Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului. Cu această ocazie, Chiriarhul Eparhiei a oficiat slujba de sfințire a noului cabinet de religie realizat în incinta acestei instituții de învățământ. Noul cabinet a fost înființat prin contribuția financiară a parohiei Izvorul Tămăduirii din municipiul Pitești, având ca ocrotitor pe Sf. Mc. Ioan Valahul, cinstit în ziua de 12 mai.
Direct implicată a fost Grecu Monica, profesor de religie, care în două luni a reușit să amenajeze acest cabinet de religie cu imagini din Vechiul și Noul Testament.
Înaltpreasfinția sa a mulțumit celor care s-au implicat, amintind că din această zi, Sf.Mc. Ioan Valahul devine patronul spiritual al liceului Ion Mihalache din Topoloveni. Sfântul Ioan Valahul este mucenicul care, copil fiind, şi-a uimit persecutorii prin maturitatea cu care şi-a primit dumnezeiescul sfârşit. Curajul, fermitatea, frumuseţea sufletului şi a trupului, discernământul duhovnicesc şi stăpânirea de sine,  sunt virtuţile cu care el a pătruns în evlavia poporului român şi în conştiinţa a numeroşi tineri din toată ţara, care l-au luat ca ocrotitor. Liceul Teoretic „Ion Mihalache", a fost denumit astfel în cinstea marelui dascăl și om politic, care a sprijinit în decursul vieții sale, toate instituțiile care urmareau ridicarea culturală, economică, națională și morală a țărănimii și a întregului popor. Înaltul său patriotism a fost fară limite. A fost unul dintre cei mai valoroși dascăli ai Argeșului, un veritabil politician.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI