Transporta persoane peste numărul de locuri, iar o parte dintre călători nu purtau mască. Pe 3 noiembrie, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Bascov, care acţionau în echipe mixte de control al mijloacelor de transport în comun, împreună cu poliţişti locali din cadrul Poliţiei Locale Bascov, au depistat un mijloc de transport în comun, ce efectua curse regulate de transport persoane, având 9 pasageri peste numărul de locuri al autovehiculului. Totodată, 4 pasageri nu purtau masca de protecţie sau o purtau necorespunzător.

În urma abaterilor constatate, au fost aplicate 6 sancţiuni contravenţionale, astfel:
-2 sancţiuni conducătorului auto, în valoare de 3.000 de lei, conform Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, respectiv conform H.G. 69/2012, privind transporturile rutiere de mărfuri şi persoane;
-4 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 500 de lei, Legii 55/2020, pentru neluarea măsurilor de protecție individuală.

”Cu aceeași ocazie, au fost instruiți atât conducătorul auto cât și pasagerii, cu privire la respectarea numărului de călători, conform numărului de locuri disponibil în mijlocul de transport, precum şi al recomandărilor specifice stării de alertă, referitoare la purtarea mijloacelor de protecţie individuală, a regulilor de igienă personală şi a recomandărilor medicale.

Sănătatea și viața persoanelor sunt cele mai importante, iar în situaţia constatării unor abateri de la lege, acestea nu vor fi tolerate, ci vor fi sancționate conform legislatiei în vigoare. Polițiștii, împreună cu celelalte structuri, acționează având ca scop ca un număr cât mai mare de cetățeni să înțeleagă și să îşi asumarea recomandările cu caracter medical, astfel încât să fim nevoiți cât mai rar să aplicăm sancțiunile prevăzute de lege”, transmite Poliția Argeș.

Comments

comments