Burse de 2.000 de lei pentru elevi în noul an școlar. Vezi condițiile de acordare

954 views

Burse de 2.000 de lei pentru elevi în noul an școlar. Vezi condițiile de acordare. Ministrul Educației, Valentin Popa, a anunțat că elevii din medii defavorizate, mai precis care au cel mult 600 de lei venit pe membru de familie, vor beneficia din noul an școlar de o bursă în valoare de 2.000 de lei pe semestru.

”Este cel mai mare proiect care va fi implementat la nivelul Ministerului Educației Naționale. Sunt propuse câte 50.000 de burse pe semestru, în valoare de 2.000 de lei fiecare (bursele vor fi alocate timp de doi ani – n.r.), însă nu tuturor, ci vor fi oferite elevilor care au promovat semestrul, care au mai puțin de 10 absențe și care au un venit pe membru de familie mai mic de 600 de lei”, a spus ministrul Educației.

Până acum elevii beneficiau doar de bursele de ajutor social, de câte 70 de lei lunar, care se acordă, pe durata a 12 luni, copiilor rămași fără părinti sau cu diferite boli, precum si copiilor care provin din familii care nu realizează un venit mediu lunar, pe ultimele 12 luni, pe membru de familie, mai mare de 50% din salariul minim net pe economie.

Comments

comments