Ingrediente
· Carne de vita tocata
· Chifla din aluat cu ceapa si muguri de pin (facuta in casa)
· Cartofi – 3 buc.
· Ceapa – 1 buc.
· Ciuperci – 3 buc.
· Branza Cedar – o felie
· bacon – o felie
· rosii
· maioneza
· mustar
· Ulei de masline
· Ienibahar – 1 varf de cutit
· Sare
· Piper

Mod de preparare
Carnea de vita tocata se preseaza si se modeleaza in forma rotunda, apoi se prajeste pe plita unsa cu ulei de masline, impreuna cu o felie de bacon, pana ce se rumenesc amandoua.
intre timp ciupercile se taie felii si se calesc iar ceapa se caramelizeaza.

Se presara ciupercutele calite peste carne, se pune baconul prajit peste ciupercute, apoi se adauga ceapa caramelizata si se inveleste cu o felie de branza Cedar. Se lasa totul pe plita pana ce se topeste branza.
intre timp, chifla se taie in doua bucati egale.
Se prajeste usor fiecare jumatate de chifla, apoi se unge cu sosuri de maioneza si mustar.
Se adauga o felie de rosie si carnea preparata pe plita.

Mod de servire
Se serveste cu cartofi prajiti si salata.

Reteta face parte din a 2-a editie a programului de educatie culinara “€ 50 de saptamani in bucatariile lumii”€ program derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications, in perioada februarie –€ decembrie 2015. in mai promovam bucataria ceheasca iar restaurantul partener al proiectului in aceasta luna este The Pub Universitatii.

Reteta ceheasca ”Burger de vita cu chifla din aluat cu ceapa si muguri de pin” a fost oferita si preparata de The Pub Universitatii si poate fi degustata zilnic la restaurantul din Bd. Regina Elisabeta, nr. 9, Sector 1, Bucuresti.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI