În urma percheziţiilor efectuate în această dimineaţă, poliţiştii au identificat bunuri în valoare de aproximativ 1.000.000 de euro, susceptibile a proveni din înşelăciuni. O semiremorcă despre care există indicii că a fost sustrasă de pe teritoriul Uniunii Europene a fost imobilizată.

 

Ca urmare a celor 11 percheziţii domiciliare efectuate în data de 24 octombrie a.c. pe raza judeţelor Argeş şi Dolj, poliţiştii au identificat şi confiscat aproximativ 78 de tone de aluminiu, 500 de ţevi metalice, cafea solubilă, insecticide, lubrifianţi şi aditivi auto, toate reprezentând bunuri susceptibile a proveni din înşelăciuni.

Valoarea bunurilor confiscate este estimată la aproximativ 1.000.000 de euro.

De asemenea poliţiştii au identificat plăcuţe cu numere de înmatriculare, laptopuri şi stick-uri de memorie, precum şi documente de transport folosite la săvârşirea de infracţiuni.

La una din locaţiile percheziţionate, poliţiştii au mai identificat o semiremorcă despre care există indicii că ar fi fost sustrasă de pe teritoriul Uniunii Europene.

Reamintim că, la data de 24 octombrie a.c., poliţiştii de investigare a criminalităţii economice din cadrul I.P.J. Argeş şi I.P.J. Dolj, sprijiniţi de poliţişti din cadrul Serviciilor Acţiuni Speciale din Argeş, Dolj şi Dâmboviţa, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş, au efectuat 11 percheziţii domiciliare în judeţele Argeş şi Dolj, la domiciliile a zece persoane fizice.

Acţiunea a avut ca scop probarea activităţii infracţionale a unor persoane bănuite că, prin utilizarea datelor de identificare ale unor societăţi comerciale fictive cu obiect de activitate transporturi rutiere de marfă, ar fi plasat comenzi pe bursele de transport internaţional de marfă, pe care nu le-ar fi onorat. 

După confirmarea comenzilor, mărfurile încărcate nu mai ajungeau la destinaţia prestabilită, ci erau sunt deviate spre teritoriul României, utilizând documente de transport false. Ulterior bunurile ar fi fost valorificate pe piaţa neagră la preţuri subevaluate.

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul I.G.P.R..

Cercetările continuă pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale.

 

Comments

comments

DISTRIBUIȚI