Bulgaria, reguli mai aspre pentru români! Cere test PCR negativ, chiar dacă sunt vaccinați sau au trecut prin boală

0
48

Bulgaria, reguli mai aspre pentru români! Cere test PCR negativ, chiar dacă sunt vaccinați sau au trecut prin boală. Bulgaria a decis să aplice reguli mai aspre pentru românii care vor să meargă în țara lor, având în vedere că România a intrat în zona roșie.

Mai exact, Bulgaria cere românilor un test PCR negativ, nu mai vechi de 72 de ore, chiar dacă sunt vaccinați sau au trecut prin boală, informează Ministerul de Externe.

În caz contrar, românii care nu au certificat verde care atestă vaccinarea sau vindecarea de COVID pot prezenta doar testul PCR, însă vor fi nevoiți să stea în carantină 10 zile.

De la această regulă fac excepție copiii cu vârsta de până în 12 ani, conducătorii de autocare care efectuează transport internațional de persoane, șoferii de camion, piloții de avion și studenții străini care învață în Bulgaria.

Lista completă a categoriilor exceptate de la prezentarea documentelor poate fi consultată pe site-ul MAE.

„În cazul minorilor cu vârste între 12 și 18 ani, intrarea în Bulgaria este permisă pe baza prezentării unui certificat digital UE privind testarea pentru COVID sau a unui document similar, cu aceleași date ca și certificatul digital UE privind testarea, care atestă un rezultat negativ al unui test PCR efectuat cu maximum 72 de ore înainte de sosirea în Bulgaria”, se arată în comunicatul Ministerului Afacerilor Externe din România.

Noile reguli nu se aplică celor care fac dovada faptului că doar tranzitează țara, ci doar celor care au ca destinație finală Bulgaria.

(https://www.mh.government.bg/media/filer_public/2021/10/27/zapoved__rd-01-874-26102021_en_f.pdf).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here