Bugetul Ministerului Agriculturii va mai mic în acest an cu 10% față de 2020, arată schița de proiect!

Bugetul Ministerului Agriculturii va mai mic în acest an cu 10% față de 2020, arată schița de proiect, transmite deputatul PSD de Argeș, Simona Bucura Oprescu.

”PSD a militat tot timpul pentru susținerea producătorilor autohtoni și a acționat ca atare când a fost la guvernare, acest lucru făcând din România unul dintre principalii producători agricoli ai Europei. Însă Guvernele de dreapta de după 2019 par să nu înțeleagă importanța strategică a sectorului agricol, mai ales în contextul pandemiei.

Conform schiței inițiale, bugetul Ministerului Agriculturii va mai mic în acest an cu 10% față de 2020! Un miliard de lei se “evaporă” în acest fel din programele de sprijin pentru producători.

Iar sumele pentru eventualele despăgubiri de secetă pentru culturile de primăvară aferente anului 2020 nu sunt nici măcar luate în calcul!

Mare parte din reduceri va fi realizată prin anularea programului de susținere a culturilor de tomate, a celui de dezvoltare a Casei de Comerț Unirea și a programului de dezvoltare a zonei montane, inclusiv programul subvențiilor pentru lână.

Eliminarea programelor de sprijin pentru producătorii autohtoni reprezintă un pericol la siguranța alimentară a României! Sau, poate, tocmai acesta este interesul celor aflați acum la putere: să cumpărăm cât mai puține produse fabricate în România?”, este mesajul transmis de Simona Bucura Oprescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here