Bugetul alocat voucherelor pentru persoanele care se vaccinează s-a terminat! Guvernul va face suplimentare

Bugetul alocat voucherelor pentru persoanele care se vaccinează s-a terminat! Guvernul va face suplimentare. „Am vorbit acum despre acele vouchere pe care le-am introdus pentru cei care se vaccinează. Vreau să vă spun că bugetul cred că este finalizat. Va trebui să luăm încă o Hotărâre de Guvern prin care să suplimentăm bugetul pentru aceste vouchere. Facem joi o ședință de Guvern în care să suplimentăm acel buget, mai sunt câteva bugete pe care trebuie să le suplimentăm”, a anunțat Florin Cîțu.

Întrebat de jurnaliști cu privire la faptul că mulți oameni au spus că nu au primit vouchere la centre de vaccinare din Capitală, coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, a spus că acestea urmează să se distribuie.

„Creșterea numărului de persoane vaccinate este un lucru bun, rezolvăm celelalte probleme, celelalte sincope”, a adăugat șeful Guvernului.

Conform regulii stabilite de autorități, beneficiază toate persoanele vaccinate cu schemă completă după 31 august.

Secretarul de stat la Ministerul Sănătății, Andrei Baciu, a spus că au dreptul la vouchere doar persoanele vaccinate cu schemă completă. „Beneficiari ai acestor acestor vouchere sunt toți cei care se vaccinează cu schema completă din momentul în care Ordonanța de Urgență care reglementează acest lucru a apărut în Monitorul Oficial (n.r. pe 31 august).

Toți cei care s-au vaccinat cu a doua doză imediat după ce a intrat în vigoare, cât și cei care fac schema completă în acest moment beneficiază de aceste vouchere”, a explicat secretarul de stat.

Potrivit ordinului semnat de Cseke Attila, ministrul interimar al Sănătății, persoanele care se vaccinează împotriva COVID-19 cu schema completă de vaccinare primesc o alocație de hrană în valoare de 100 lei, sub forma a cinci tichete de masă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here