Buget dublu pentru programul Rabla Plus

Buget dublu pentru programul Rabla Plus. Ministerul Mediului anunţă că va majora sau chiar va dubla bugetele pentru anumite programe de anul acesta. Printre ele se numără programele Rabla Clasic, Rabla Plus sau Rabla pentru electrocasnice.

Principalele programe finanţate vizează reducerea emisiilor de carbon, indiferent că vorbim de maşini, electrocasnice sau dotări ale locuinţelor.

Una dintre noutăţi este majorarea primei de casare în cadrul programului Rabla Clasic, de la 6.500 la 7.500 de lei, dar şi majorarea ecobonusurilor pentru maşinile hibrid sau pe bază de GPL.

Tánczos Barna: „Prin aceste eco-bonusuri putem ajunge la o sumă maximă care poate fi primită de o persoană fizică sau persoană juridică, de aproximativ 2250 de euro, dacă se cumulează prima de casare cu eco-bonusul pentru mașinile hibrid clasice. Rabla Plus- dublăm bugetul de anul trecut, ajungem astfel la 400 de milioane de lei, procentul mașinilor electrice din totalul mașinilor care circulă în țară se situează undeva la 1%, tocmai de aceea este nevoie de programe naționale, de o implicare mai serioasă a ministerului în finanțarea acestor achiziții. Păstrăm neschimbată cea mai mare primă din Europa, pentru mașinile electrice 10.000 de euro grosso modo, pentru full electric și în jur de circa 4.500 de euro pentru mașini hibrid de plugin, însă bugetul de anul acesta permite achiziționarea de până la 6.600 de mașini full electrice și aproximativ 5.000 de mașini hibrid de plugin„.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here