După o zi încărcată de activități, ceea ce îți dorești mai mult este să pășești pragul casei, pentru că, așa cum obișnuim adesea să spunem, „nicăieri nu-i ca acasă”. Acasă este locul în care îți aduni gândurile după o zi obositoare, este locul în care se adună cei dragi ție și împreună vă puteți bucura de seri frumoase, cu povești spuse în fața șemineului, admirând focul ce arde frumos.

Tocmai din acest motiv tot mai multă lume optează pentru șeminee, ele ne aduc aminte de perioada copilăriei petrecute la bunici, poate cea mai frumoasă din viața noastră. Iar dacă oamenii se arată tot mai interesați, producătorii muncesc pentru a crea șeminee pe placul fiecărui client, gusturile fiind ceva ce, așa cum bine știm, nu se discută. Astfel, astăzi găsim pe piață atât șeminee tradiționale pe lemne, cât și șeminee pe peleți, pentru cei care sunt adepții unor produse mai prietenoase cu mediul înconjurător, ba chiar și șeminee decorative sau semineu de gradina.

Atunci când vine vorba despre transferul căldurii, șemineele se împart în două categorii, seminee clasice, cele cu distribuţie a căldurii prin tuburi izolate şi șemineele tip centrală sau termoşemineele, a căror căldură se transferă în camere prin intermediul caloriferelor.

Şemineele clasice cu distribuţie a aerului cald sunt cele mai mult dorite de către români, pentru că sunt simplu de utilizat, atâta timp cât ai combustibil lemnos bun si uscat. În schimb, termoșemineele reprezintă construcţii mai complexe de încălzire, pentru că sunt conectate la reţeaua de calorifere şi au un sistem de stocare a apei încălzite cu vas de dilatare, acesta fiind un sistem de siguranţă în caz de supraîncăzire a apei.

În timp ce în cazul şemineelor clasice pe lemne este necesar să alimentăm constant focul pentru a menţine căldura în încăpere, în cazul termoşemineelor apa caldă circulă și recirculă prin calorifere şi putem beneficia de această rezervă multe ore chiar și după stingerea focului.

Preferințele sunt diferite pentru fiecare om în parte, și tocmai de aceea cei de la PeFoc.ro pun la dispoziție o gamă largă de modele de șeminee, pentru a satisface nevoile fiecărui client. Șeminee pe lemne, sobe șemineu, termoșeminee, șeminee pe gaz sau electrice, toate acestea pot fi găsite pe site. Mai mult, toate componentele de care ai nevoie pentru construcția șemineului tău sunt disponibile la PeFoc.ro, chiar și accesorii de șeminee și gratar de gradina.

Le ai pe toate într-un singur loc și le poți avea și acasă cu un singur click. Nu mai este nevoie să te deplasezi în magazin pentru achiziție. Mai mult, beneficiezi de livrare gratuită în toată țara. Acum chiar nu mai ai niciun motiv să amâni achiziția șemineului mult dorit.

Iar dacă nu știi încă ce model de șemineu se potrivește cel mai bine în locuința ta, apelează la specialiștii de la PeFoc.ro și ai încredere în sfaturile acestora, pentru că au experiență de peste 15 ani în acest domeniu și se concentrează maxim pe nevoile clientului. Bucură-te și tu cât mai curând de căldura unui șemineu, alegând modelul preferat de la PeFoc.ro!

Comments

comments